הטלפון שלכם שוב מת בחו"ל? כרטיס eSIM יכול להשאיר אותו (ואתכם) בחיים
אם אתם רואים סרטי אימה, אתם בטח יודעים כבר שאחד הפריטים היותר חסרי תועלת שאפשר למצוא בהם הוא טלפון סלולרי – במיוחד כשעלילת הסרט כוללת ביקור בלוקיישן תיירותי כלשהו. בין אם הגיבורים נרדפים על ידי רוצח סדרתי או מפלצת, הלכו לאיבוד ביער או הר, תקועים איפשהו בגובה או מתחת לאדמה, הם פונים לטלפון בניסיון נואש. אבל אז מתחילות כל הבעיות, בעיקר חוסר קליטה. הטלפון "לא עובד", "הקליטה מתה" ו"אין אף אחד שיציל אותם", מה שלפעמים מסתיים בצורה הכי טראגית שאפשר לחשוב עליה. רמז: לא רק הטלפון של הדמויות האלה מת.
החדשות הטובות הן שבמציאות, בניגוד לסרטי האימה, סביר להניח שלא תמצאו את עצמכם נמלטים על חייכם בטיולים בחו"ל (אלא אם אתם מגיעים מראש לאתרים תיירותיים שנחשבים למפחידים, אבל זה כבר סיפור אחר). החדשות הרעות הן שהקלישאות הקולנועיות האלה של קולנוע האימה הן לא ממש מופרכות. גם במציאות, הרבה תיירים מגיעים עם תקווה שהטלפון שלהם יעבוד איכשהו, מה שיוצר מתכון של סרט אימה. או שהם מוצאים פיתרון יקר, לדוגמה חבילה דרך המפעילה הסלולרית, שרוצח להם את חשבון הבנק. כדי שהטיול הבא שלכם לא יהפוך לסרט אימה משל עצמו, יש פתרון אחד – נגיש ודי זול – שאפשר לשקול. כרטיס סים מוטמע, הידוע גם בתור eSIM. אז מהם היתרונות שלו, למה כדאי לשים לב, ומהם הכרטיסים שאנחנו ממליצים עליהם?
מה זה כרטיס eSIM?
בשנים האחרונות, כרטיסי ה-eSIM – קיצור של Embedded Sim (בתרגום חופשי מאוד: "SIM מוטמע", ולא "סים וירטואלי" או "סים אלקטרוני" כמו שרבים משתמשים) הפכו לבחירה מבוקשת מאוד בקרב מטיילים בחו"ל. אלו הם למעשה כרטיסי SIM מובנים בתוך המכשיר, להבדיל מהכרטיסים הפיזיים הקטנים שמשמשים אותנו בדרך כלל לחבילות שיחות ותקשורת מול הספק המקומי.
בלי להיכנס יותר מדי לדקויות ולמונחים טכניים שמסבירים איך עובד אי סים, הכרטיסים האלו מזהים את המנוי ברשת הסלולארית ובודקים או האותנטיות שלו. החידוש שמציע כרטיס אי סים לחו"ל הוא שהכרטיסון החכם מובנה במכשיר, ככה שההצטרפות לתוך רשת סלולרית מסוימת (במקרה שלנו: רשת במדינה שמטיילים אליה) נעשית דרך יישומון ייעודי או בעזרת קוד QR, שצורבים מרחוק את המזהה, מפתחות ההצפנה וכל מה שדרוש כדי להתחבר לרשת.
במילים אחרות: עם כרטיסי eSIM, אין צורך ברכישה של כרטיס פיזי והחדרה שלו לטלפון במקום הכרטיס הקיים, מה שאומר שהשירות הזה נגיש וזול במיוחד.
היתרונות הבולטים של כרטיס אי סים
קצרה היריעה מלפרט כאן איך מתקינים אי סים, מה גם שיש הוראות שונות לכל כרטיס או אפילו בין מכשירים שונים (החלוקה העיקרית, איך לא, היא מכשירי אייפון מול אנדרואיד). השורה התחתונה היא שההתקנה, ברוב המקרים, פשוטה מאוד. קודם כל, אתם בוחרים חבילה שמתאימה ליעד, למספר הימים ולהיקף השימוש הצפוי. אפשר לעשות את רוב הפעולות עוד לפני הנסיעה לחו"ל, ככה שלאחר הנחיתה תצטרכו רק להחליף סים דרך הגדרות המכשיר – וזהו, אתם מסודרים. המשמעות היא שאתם לא צריכים לרוץ לחנויות בשדה התעופה או בעיר עצמה כדי לקנות SIM, וגם לא לנסות להבין את הוראות ההפעלה בסינית או באיזו שפה שזו לא תהיה. ותאמינו או לא, בניגוד לטלפונים סלולריים בסרטי אימה, זה גם צפוי לעבוד לכם ברגע האמת. וזו הקלה, כי אתם הרי בטח לא רוצים להיות הדמות הזו בסרט אימה שמגלה קצת מאוחר מדי שהטלפון שלה לא עובד.
יתרון חשוב אחר הוא שבעזרת כרטיס eSIM, תוכלו להפעיל כמה מספרים במקביל: לשמור מצד אחד על המספר הישראלי, ובמקביל לגלוש באינטרנט בדרך הספק המקורי. אתם אפילו לא צריכים לחפש סיכה או עגיל של האישה כדי לפתוח את מגש כרטיס הסים בטלפון, או לנסות שלא לאבד את הסים איפשהו בבית (סיפור אמיתי).
שימו לב! לפני שאתם קונים חבילה, חשוב לזכור לבדוק מראש שהטלפון שלכם תומך בטכנולוגיית eSIM. ברוב הדגמים הקיימים היום בשוק, התמיכה הזו קיימת. למעשה, בשנים האחרונות גם חברות הסלולר עצמן עברו לשדה המשחק של הכרטיסים המוטמעים, ככה שנראה שזו רק שאלה של זמן עד שנראה את כרטיסי ה-SIM הזעירים נעשים נדירים יותר ויותר.
כמה עולים כרטיסי eSIM?
גילוי נאות: פעם, נחרדתי מהעלויות האסטרונומיות של חבילות הגלישה והשיחות לחו"ל. בטיול זכור אחד ניסיתי לטייל בלי אינטרנט בניסיון לחסוך כמה ג'ובות, בתקווה שבכל פינה תהיה רשת אלחוטית שאפשר יהיה לגלוש עליה. אחרי כמה וכמה תקריות לא נעימות שנראות כאילו יצאו מתוך סרט אימה – כמו נסיעה באמצע הלילה ביער אפל באיטליה בלי אינטרנט ובעיקר ללא מושג לאיפה נוסעים, או תקלה ברכב השכור ללא יכולת ליצור קשר עם החברה המשכירה – הגיעה גם אצלי ההבנה. אין באמת תחליף לגלישה באינטרנט, ורצוי מאוד גם לתקשורת בסיסית, גם בחו"ל.
החדשות הטובות הן שאתם ממש לא חייבים לשלם את הסכומים הגבוהים של חלק מספקיות הסלולר, שיכולים להגיע למאות שקלים לחבילה בסיסית מאוד. המחירים של ספקי הסים המומלצים נוחים, לפעמים דולרים בודדים או כמה עשרות דולרים לחבילה שתספק לכם בדיוק את מה שאתם זקוקים לו. גם אם אתם מגלים ברגע האמת שהחבילה שקניתם לא מספיקה, תוכלו להגדיל אותה בכמה לחיצות כפתור.
אז איזה כרטיס eSIM מומלץ לחו"ל?
היום יש כמה וכמה חברות שמספקות כרטיסי eSIM למגוון רחב של יעדים ברחבי העולם, ככה בסופו של דבר הבחירה היא שלכם. כמו הרבה מוצרים ושירותים אחרים, מומלץ מאוד לא לשים לב רק למחיר, כי בסופו של דבר אתם רוצים שקט נפשי: להגיע למצב בו יש לכם חבילה שאפשר לסמוך עליה, ולא חבילה זולה שמתבררת כבזבוז כספים של ממש. כמובן שהמחיר יכול להיות חלק בבחירה שלכם, כשבטח תשמחו לשמוע שהיום אפשר למצוא חבילות מצוינות במחירים נוחים.
eTravelSIM
את הסקירה אנחנו מתחילים עם eTravelSIM, מותג בינלאומי מצליח מסינגפור שמציע חבילות בכ-200 מדינות. אחד היתרונות הבולטים של eTravelSIM הוא שכמות הנתונים המוצעים בחבילות שלהם היא מטורפת. יש הרבה חבילות ללא הגבלה (Unlimited), או עם 100-50 ג'יגה בייט לגלישה סלולרית. יש כאן כוכבית קטנה, והיא שהחבילות הן ללא הגבלה רק בשימוש סביר. ככל הידוע לנו, מדובר על כמות נכבדת מאוד של 4 ג'יגה בייט ביום, שאם עוברים אותה, המשך הגלישה נעשה במהירות איטית יותר.
פלוס אחר של אי-טראוול סים הוא שהחברה מנסה להציע "קישוריות אמיתית, ולא רק נתונים". המשמעות היא שחלק מהחבילות כוללות אפשרות לשיחות, לפעמים אפילו ללא הגבלה. תוכלו למצוא חבילות עם שיחות נכנסות חינם.
המחירים הם בהחלט נוחים, כשיש יעדים בהם הם אטרקטיביים במיוחד בהשוואה לרוב המתחרים: למשל, ארצות הברית, טורקיה, תאילנד, וייטנאם והודו. ההתקנה של eTravelSIM היא די פשוטה, בלי שיש צורך בקוד QR. בחברה מתגאים גם בשירות שלה, שניתן 24/7 בלי בוטים, AI או איך שלא קוראים לזה היום.
איירלו
איירלו (Airalo) הוא עוד שירות eSIM מצוין, שליווה אותי גם כן בכמה נסיעות לחו"ל. מדובר בשחקנית גדולה מאוד בתחום, שהוקמה ב-2019 על ידי אברהם בורק ובאדיר אוזדמיר, משרתת היום יותר מ-20 מיליון משתמשים ברחבי העולם. המחירים של Airalo הם בהחלט נוחים, כשהתשלום נעשה מראש לפי מאפייני החבילה.
השירות של איירלו, תחת הכותרת "אין צורך להחליף כרטיס SIM יותר", מאפשר לכם לקנות חבילות גלישה דיגיטליות ביותר מ-200 מדינות, לפרק זמן שמתחיל מכמה ימים ומגיע עד ל-30 יום. ההתקנה של החבילה בסלולר היא די נוחה, עם האפליקציה של Airalo או קוד QR, כשלאחר מכן כל מה שתצטרכו לעשות הוא להפעיל אותה כשאתם נוחתים בכתובת החדשה שלכם. הקליטה ביעדים שניסינו הייתה מצוינת, אבל כמובן שכדאי לכם לעשות את הבירורים שלכם לגבי היעד הספציפי אליו אתם מכוונים.
שימו לב שיתרת החבילה לא נשמרת לנסיעות חדשות, אפילו לאותו יעד, ככה שתצטרכו לקנות חבילה מחדש.
הטבות לגולשי האתר: 15% הנחה ללקוחות חדשים של איירלו עם קוד קופון NEWTOAIRALO15
הטבות לגולשי האתר: 10% הנחה ללקוחות קיימים של איירלו עם קוד קופון AIRALOESIM10
Yesim
חברת Yesim מציעה פתרון מתקדם וידידותי למשתמשים שמחפשים חיבור נוח לאינטרנט מכל מקום בעולם. החברה, שמגיעה משווייץ מתמחה בטכנולוגיית eSIM ומספקת כיסוי סלולרי בלמעלה מ-150 מדינות – ממדינה בודדת ועד חבילות גלובליות.
מציעה מגוון חבילות נתונים גמישות שמתאימות לצרכים משתנים. בנוסף, ניתן לרכוש מספרים וירטואליים באזורים מרכזיים כמו אירופה, צפון אמריקה והמזרח התיכון – פתרון יעיל במיוחד למי שמעוניין לשמור על זמינות מקומית מכל מקום.
אחד מהיתרונות הבולטים של השירות הוא השימוש ברשתות סלולריות חזקות ואמינות בכל מדינה, מה שמבטיח איכות קליטה גבוהה בהשוואה לחלק מהאלטרנטיבות. לכך ניתן להוסיף מחירים תחרותיים ואפליקציה נוחה לתפעול.
טראוול סים Travel Sim
Travel Sim הוא שירות תקשורת ייעודי למטיילים, מבית הוט מובייל, שהמציע פתרונות גלישה ושיחות לחו"ל עם חבילות על פי מודל של תשלום מראש. השירות מתאים ללקוחות כל חברות הסלולר בישראל, כשאתם יכולים לבחור בין כרטיס SIM פיזי לבין eSIM דיגיטלי, כשהשימוש גם כאן הוא פשוט ונוח – רק להתקין, להפעיל ולהתחבר. בחלק מהחבילות תוכלו לעבור בין מדינות בלי שתצטרכו להחליף SIM.
טראוול סים מציעה חבילות שונות לפרק זמן של 7 ימים, 14 יום, 30 יום ואפילו שלוש שנים, חבילה בה היתרה נשמרת בין כמה נסיעות. בין החבילות הקיימות תמצאו הצעות משתלמות ליעדים פופולריים כמו ארה"ב, אירופה, תאילנד ועוד, עם נפחי גלישה מגוונים, אפשרות לדקות שיחה, ותוקפים שמותאמים לאורך השהות.
🩸 טוויסט מפתיע: חלק מהקישורים באתר עשויים להוביל אתכם לאתרים שיש לנו איתם ברית דמים (אל דאגה, רק מטאפורית בינתיים), או לפחות תוכנית שותפים. זו לא טעות בכיוון, אלא היעד הסופי שלכם! אם תבחרו לקנות דרכם, יש מצב שנקבל עמלה קטנה שתאפשר לנו לחתוך קצת את הוצאות התפעול של האתר. אבל אל תחששו, היא לא תייקר לכם את המחיר עבור המוצרים או השירותים.
🔪 המחירים של מוצרי אימה ואטרקציות מפחידות גורמים לכם לצעקה? הנה כמה המלצות קטלניות והטבות שוות רצח לגולשי האתר.
💀 רוצים שהמותג שלכם יפסיק להיות רוח רפאים? צרו איתנו קשר לגבי אפשרויות הפרסום באתר –שיקימו את העסק שלכם לתחייה ויאפשרו לכם להפגין נוכחות מול האחרים.
👻 אל תפחדו לתמוך – אנחנו לא נרדוף אתכם בלילה (כנראה). לחצו כאן כדי לתמוך באתר ולשמור אותנו בחיים!