האם אתם אוהבים סרטי אימה? בואו להראות את זה עם טריויית אימה
אחת ההנאות העיקריות בסרטי אימה – טוב, לפחות בחלק מהם – היא להשאיר את המוח “בבית”, להתנתק מכל המחשבות וליהנות משעה וחצי של דם, הפחדות ומפלצות. אבל זה ממש לא אומר שאנחנו לא צריכים לאמץ את גלגלי המוח מדי פעם. זה מתחיל עם סרטים איכותיים שכן מאמצים את המוח שלנו, וחשוב לא פחות: גם משחקי טריוויית אימה שיכולים להתאים לבילוי חברתי או סתם להעביר כמה שעות בהנאה גדולה.
בסקירה הבאה, נציג לכם כמה טריוויות אימה מוצלחות מאוד. אנחנו נתמקד בשתי קבוצות עיקריות. הראשונה היא הגירסה המסורתית של משחקי קופסה, כשלפי ההתרשמות שלנו מדובר במספר מצומצם יחסית של אפשרויות בהשוואה למשחקי קופסה אימתיים אחרים – הדוגמה המובהקת היא משחקי מונופול אימה, שאת חלקם סקרנו כבר באתר. לצד זה, נציג כמה משחקי טריוויה “מודרניים”, המיועדים לאפליקציות לטלפונים החכמים.
הנה כמה משחקי טריוויה אימה שמצאנו אונליין:
Horror Trivia – Endless Trivia
המשחק הראשון, מבית Endless Games, כ-300 שאלות על סרטי אימה, סדרות טלוויזיה, ספרים ועוד. החוקים כאן די פשוטים. בסך הכול יש 150 כרטיסים, כל אחד מהם עם שתי שאלות פתוחות. משתתף שמצליח לענות נכונה על שתי השאלות בכרטיס, מקבל אותו. הטוויסט הוא שעל גבי כל כרטיס יש ציור של כלי נשק. השחקן הראשון שמצליח לאסוף שלושה קלפי נשק שונים, מנצח.
מההתרשמות שלנו, מדובר במשחק טריוויה מהיר בכל קנה מידה: זמן המשחק המוערך עומד על כ-20 דקות. בנוסף כמות השאלות כאן אמנם סבירה אבל רחוקה מלהיות אינסופית (אם בכלל אפשר למצוא משחקי טריוויה כאלה). השאלות שראינו הן בהחלט חביבות, למשל: מי כתב וביים את סרטי “סיוט ברחוב אלם”? מהו כליהנשק של “פני עור”? מה שם הדמות של סיגורני וויבר בסרטי “הנוסע השמיני” ועוד. תמהיל השאלות נראה לנו מגוון, החל משאלות שכל חובב אימה יוכל לשנן מתוך סיוט ועד לשאלות על פרטים קטנים יותר, שיאמצו את המוח גם של מי שיש לו קילומטראז’ של כמה וכמה סרטי אימה.
המשחק מיועד לשני שחקנים לפחות, ועל פי ההמלצות לבני 13 ומעלה. מה זה בעצם אומר? אנחנו לא בטוחים שיותר מדי, כי בכל זאת מדובר כאן במשחק שמציע לא יותר מאשר שאלות. ברור, מצד שני, שהוא פחות יתאים למי שלא בקיא מספיק בז’אנר האימה.
הנה סרטון קצר שמספק טעימה מהמשחק:
Trivial Pursuit Horror Ultimate Edition
אם אתם מחפשים חוויית טריוויה ארוכה יותר, עם הרבה יותר שאלות, כדאי שתכירו את המוצר הבא המשתייך לקבוצת משחקי ה”מרדף הטריוויאלי”. המשחק, המוגדר כ”לוח טריוויה אספנות”, מציע לא פחות מאשר כ-1,800 שאלות, הנוגעות לכל היבטי עולם האימה: ובעיקר סרטים, תוכניות טלוויזיה וספרים. החלוקה היא לשש קטגוריות עיקריות, שמרכיבות במידה מסוימת את החוויות שאנחנו אוהבים לצרוך: Gore וגועל, תכנים פסיכולוגיים, רוצחים, מפלצות, על טבעי וקומדיות אימה.
שימו לב שזהו משחק לוח, בו דמויות השחקנים לקוחות מתוך רפרטואר האימה: יד מפלצת, ראש בובה, כותונת משוגעים, ראש עז, מסור שולחני וסכין קצבים שחותכת מוח. בערכה תמצאו לוח משחק בעיצוב מדליק ו”על טבעי”, 300 קלפים אשר בכל אחד מהם שש שאלות, קוביה, 36 טיזים צבעוניים (בהתאם לקטגוריות השאלות) וספר חוקים. העיקרון הוא שהשחקן מטיל קוביה ומתקדם לכיוון שהוא בוחר בהתאם לתוצאה שלה. לפי צבע המשבצת עליה הוא נוחת, ייקבע סוג השאלה שיש לענות עליה. אם השחקן עונה תשובה נכונה, הוא מקבל טריז צבעוני ומחבר אותו אליו. המנצח הוא השחקן שאוסף את כלל ששת הטיזים ומצליח לענות גם על השאלה הסופית.
ממה שראינו, השאלות כאן עשויות להיות סופר קשות: שאלות על שחקני משנה, דמויות מסרטים פחות מוכרים, עובדות מאחורי הקלעים או שאלות שדורשות תשומת לב לפרטים קטנים מתוך העלילה – כאלה שאפילו מי שראה את הסרט ומכיר אותו היטב, עלול להתקשות לענות עליהן (בלי גוגל, כן?). לדעתנו היה עדיף לבחור בשאלות קלות יותר, או לכל הפחות להתמקד בעיקר ביצירות שכל חובב אימה מכיר.
המשחק מיועד לשני שחקנים ויותר, כשכאן מגבלת הגיל היא מעט קשוחה יותר: החל מגיל 17 ומעלה, לפי ההמלצות. זמן המשחק המוערך הוא כשעה אחת לפחות.
USAOPOLY Quick Play Trivial Pursuit
המשחק הבא, גם הוא בקטגוריית המרדף הטריוויאלי, מאגד בתוכו “100 שנים של אימה” ומתמקד בסרטי אימה. החוקים דומים לאלו של המשחק הקודם שסקרנו, עם כמה הבדלים. קודם כל, אין כאן לוח משחק ככה שמדובר במשחק שמתאים מאוד לנסיעות, לטיולים או למפגשי חברים. כדי לעשות את זה, הקובייה מציגה את צבע הקטגוריה ממנה תילקח השאלה, ללא מספרים.
בסך הכול יש כאן 100 כרטיסים עם שש שאלות בכל אחד (סך הכול 600 שאלות), כאשר החלוקה כמתבקש במשחקי טריוויה מהסוג הזה היא לשש קטגוריות: Gore וגועל, מפלצות, סרטי אימה פסיכולוגיים, על טבעי, סלאשרים וסרטי אימה בינלאומיים. מההתרשמות שלנו, גם כאן השאלות נוטות להיות קשות מדי – יש שיגידו נקודתיות או שוליות – בחלק מהמקרים. אבל זה יכול להיות חלק מהאתגר, לא?
גם במקרה הזה, המשחק מיועד לשני שחקנים או יותר. משך המשחק המשוער הוא כ-60 דקות.
יש טריוויה אימה גם בסמארטפונים…
מההתרשמות שלנו, מגוון משחקי הקופסה בקטגוריית טריוויית האימה קיים אבל רחוק מלהיות אינסופי. הגירסאות שסקרנו כאן הן העיקריות הקשורות לאימה באופן כללי, לפחות כאלה שזמינות לרכישה באתרים הגדולים. לצד זה תמצאו כמה משחקי טריוויה המוקדשים ליצירות ספציפיות שניתן לשייך לעולם האימה, למשל מרדף טריוויה של הסיוט שלפני חג המולד או עולם היורה.
אפשרות אחרת, שצפויה לספק לכם הנאה או לפחות להעביר כמה דקות מתות, היא אפליקציות טריוויה. הטלפון החכם יכול להיות החבר הטוב ביותר שלנו גם מהבחינה הזו, עם כמה אפליקציות חביבות – וחינמיות (לפחות כל עוד לא נפטרים מהפרסומות) – שעושות יופי של עבודה.
- Scary Quiz – האפליקציה מציגה שאלות על גבי מסך טלוויזיה מאיים, עם ארבע תשובות אפשריות לכל שאלה ו-30 שניות לענות עליה. המטרה היא לענות על כמה שיותר שאלות, כשכל טעות תרגום לפסילה ולאיפוס הניקוד.
- Horror Posters Movie Quiz – המטרה כאן היא לזהות את סרטי האימה לפי הפוסטר, הרשמי או האלטרנטיבי, שלהם. יש כאן חלוקה לשלבים ולרמות קושי (ככל שמתקדמים בשלבים, כך מגלים לנו פחות אותיות מהתשובה המרכיבה את הפיתרון). יש כאן מטבעות שאפשר לצבור, באמצעות מענה על שאלות ומשימות נוספות כמו צפייה בסרטונים, שיתוף ברשתות חברתיות וכדומה
- Horror Movies Trivia – באפליקציה המהנה הזו, המטרה היא לענות על כמה שיותר שאלות ברצף. יש כאן שלוש פסילות אפשריות (שימו לב שגם אם טועים בשאלה, צריך להמשיך עד שמצליחים לפתור אותה), ודרכים שונות, בתשלום, לקבל עוד “חיים”. ממה שראינו, יש כאן שאלות בהחלט קשות או “קטנוניות”
- Horror Character – משחק פשוט מאוד, בו המטרה היא לזהות את אייקוני האימה ולהרכיב את השם שלהם ממאגר האותיות. זה נשמע אולי קל, אבל כבר בשלבים ראשונים נתקלנו בכמה דמויות מאתגרות. אפשר לצבור מטבעות דרך פתרון תשובות ומשימות נוספות