אלווירה יוצאת מהארון עם אקשן פיגר צבעוני לכבוד חודש הגאווה
יוני הוא חודש הגאווה ברחבי העולם. בדרך כלל לחודש הזה אין משמעות גדולה מדי עבור חובבי האימה, גם אם ברור שיש דמויות אימה הידועות בנטיות המיניות שלהן, סרטים על יחסים הומוסקסואליים או שחקנים מסרטי אימה שיצאו מהארון בשלב מסוים בקריירה שלהם. כשזה קורה בגיל 70, על ידי שחקנית שמזוהה עם הדמות האייקונית של מלכת האופל, זה עושה כותרות ברחבי העולם – ומסתבר שגם מצדיק מוצרים ייעודיים, המושקים לכבוד חודש הגאווה. זה הרגע להציג בפניכם את האקשן פיגרס הצבעוני והגאוותני של אלווירה, מלכת האופל.
כך נולדה הפילגש של האופל
קסנדרה פטרסון היא שחקנית אמריקאית, שידועה בעיקר בזכות הדמות של נסיכת האופל, או אם תרצו – הפילגש שלו. היא התפרסמה בעיקר בשנות ה-80, כאשר שימשה המנחה של Elvira's Movie Macabre. התוכנית הציגה, בעזרת דמותה של אלווירה, בי מוביז חדשים, כשבין לבין אלווירה מעירה הערות, מספרת בדיחות ומדברת בטלפון עם דמות בשם "הנושם" (The Breather). אלווירה, שפטרסון יצרה בהשראת Valley Girl, בלטה בהופעה הייחודית שלה: השמלה השחורה עם המחשוף הנדיב (כמובן שהיה עיסוק נרחב סביב ממדי החזה של פטרסון, שמוגדרת בטריילר של הסרט כ"גיבורת העל עם הזוג הגדול ביותר של… הכול"), התסרוקת הייחודית ("Heaven Bump"), הציפורנים השחורות, השפתון האדום הבוהק ועוד.
אחרי ההצלחה של הסדרה, ובעיקר הדמות של אלווירה, הדרך למסך הגדול הייתה קצרה. ב-1988 יצא הסרט "אלווירה: נסיכת האופל" ("Elvira: Mistress of the Dark"), פארודיית אימה שהתייחסה בעיקר לדמות של אלווירה והייצוג שלה. הייתה כאן כמובן גם עלילה, במסגרתה אלווירה יורשת אחוזה ונתקלת בכל מיני יצורים מוזרים, שרוצים לעשות כל מיני דברים שטניים. הסרט זכה לביקורות מעורבות: למשל, העובדה שפטרסון הייתה מועמדת באותה שנה לפרס הסאטורן (שמוענק לסרטים ולשחקנים מצטיינים בסרטי אימה, פנטזיה ומדע בדיוני) ולפרס הראזי, "פטל הזהב", כשחקנית הגרועה ביותר (למרבה המזל, היא הפסידה לליזה מינלי). אבל היה ברור שיש כאן סרט קאלט, כשאלווירה הופכת לאייקון מרכזי של הקהילה הגאה.
ב-2001 יצא סרט המשך, Elvira's Haunted Hills, שהמשיך את עלילותיה של אלווירה, הפעם בטירה מסתורית בפריז של 1851. תוכנית הטלוויזיה שלה חזרה ב-2010, כשהפעם אלווירה מנחה סרטי פאבליק דומיין. היא חזרה לדמותה של אלווירה ב-2014, עם "13 לילות של אלווירה", ופעם נוספת ב-2021 בספיישל לציון 40 שנה להופעה הראשונה שלה. באותה שנה ,חל בחייה של פטרסון שינוי שהפך אותה לאחד מאייקוני הגאווה הבולטים של העשורים האחרונים.
אף פעם לא מאוחר מדי: קסנדרה פטרסון יוצאת מהארון
בשנת 2021, גיל 70, קסנדרה פטרסון פירסמה את ספר הזיכרונות שלה, שנקרא "שלך באכזריות: אלווירה". בספר היא יצאה מהארון וחשפה את מה שרבים כבר חשדו מזמן, בין אם בשל הדמות הייחודית שלה, התמיכה הבלתי מתפשרת שלה בקהילה הגאה לאורך השנים ורמזים אחרים שפיזרה במהלך הקריירה. היא סיפרה שמזה כשני עשורים היא מנהלת מערכת יחסים עם בחורה "אנדרוגנית יפהפיה" בשם תרזה טי ווירסון, אותה פגשה לראשונה בחדר כושר. עם הזמן היא גילתה שמי שנראתה כמו "גבר מסוקס" היה בעצם אישה. השתיים התאמנו ביחד במשך שנים, נעשו חברות טובות, ובהמשך גם בנות זוג.
מבחינה רשמית, פטרסון חיה במשך שנים עמוק בתוך הארון, או אם תרצו: גילתה באמת את הנטיות המיניות שלה רק בשלב מאוחר יחסית של החיים. מספרים שבשנות ה-70 היו לה רומנים עם ג'ון וייט ורוברט דה נירו. ב-1981 היא התחתנה עם המוזיקאי מארק פירסון, שהפך בהמשך להיות המנהל האישי שלה. ב-1994 נולדה להם ילדה, וכמעט עשור לאחר מכן הם התרגשו. מהר מאוד, ויירסון ופטרסון עברו להתגורר ביחד. הן בילו שעות ארוכות במטבח, וערב אחד גם התנשקו. לפי פטרסון, זו הפעם הראשונה בה היא גילתה עניין בנשים ו"התאהבה בייצור האנדרוגני היפה הזה, שהופיע בפתח ביתי כמו מלאך".
השתיים שמרו על הזוגיות שלהן בסוד במשך כשני עשורים. פטרסון חששה שהיציאה שלה מהארון תפגע בדמות של אלווירה, שמזוהה כ"טורפת גברים". "חששתי שאם אצא מהארון ואכריז שאני לא מנהלת "חיים סטרייטים", הקהל ינטוש אותי, כתבה בספר. העובדה שכמה חברים שלה יצאו מהארון וראו את הקריירה שלהם מתרסקת, כדבריה, הפחידה אותה. כך גם הרצון שלה לא לחשוף את החיים הפרטיים שלה יותר מדי, כדי שלא יתערבבו עם הדמות. "מעולם לא אמרתי לאנשים שאני נשואה. מעולם לא דיברתי על כך שיש לי ילדה, מכיוון שאף אחד לא יכול לחשוב על אלווירה כמישהי שמחליפה חיתולים מלוכלכים בבית".
בשלב מסוים, היא הבינה שהגיע הזמן: "אם אני לא עושה את זה עכשיו, מתי לעזאזל אני אעשה את זה?", היא כתבה. "רציתי לוודא שהיציאה מהארון תיעשה בצורה הנכונה. לא רציתי שהיא תיראה כאילו אני עושה את זה בתור "או, כל כך אופנתי להיות הומוסקסואל עכשיו". בפועל, אולי מהסיבות האלה, היציאה שלה מהארון התקבלה באהדה רבה, או אפילו הגדילה את התמיכה בדמות שלה. מאותו רגע ה"רומן" שלה עם קהילת הלהט"ב הפך למחבק אפילו יותר, ופטרסון יצאה בכמה מאבקים על זכויות הקהילה.
גם אלווירה מציינת את חודש הגאווה עם אקשן פיגר צבעוני במיוחד
לכבוד חודש הגאווה, ענקית פריטי האספנות Neca הודיעה על השקת דמות אקשן פיגר חדשה של אלווירה, בעיצוב מדליק בצבעי הגאווה. דמות ה"אי שם מעבר לקשת" (Over the Rianbow"), בגודל של 8 אינץ', נראית מעולה. היא לבושה בשמלת בד מחויטת בצבעי הקשת, אבל כמובן שלא מוותרת על המחשוף. ההופעה שלה כוללת גם נעלי עקב, בגוון אדום בוהק, ובסיס תצוגה בעיצוב של לבנים צהובות, עליו מתנוססת החתימה של פטרסון. סביר מאוד להניח שהבחירה בגוונים האלו היא לא רק מכיוון שהם מתכתבים עם צבעי הגאווה, אלא גם בזכות העובדה שפטרסון עצמה נולדה בקנזס, ממש כמו דורותי מ"הקוסם מהארץ עוץ", שמזוהה כמובן עם השיר "אי שם מעבר לקשת" ששרה לראשונה ג'ודי גארלנד ביצירת המופת מ-1939.
ב-Neca מספרים שלצורך ייצור אקשן פיגר של אלווירה, נעשה שימוש טכנולוגיית לוחות פנים חדשה. התוצאה היא שני סוגים של הבעות פנים וידיים הניתנות להחלפה בצורה מגוונת בהשוואה לאקשן פיגר סטנדרטי – כך שאפשר לשחזר את מנחי הגוף המזוהים עם אלווירה. האקססוריז כוללים גם אביזר קטן בצורת ספר הזכרונות שלה, "שלך באכזריות, "אלווירה", ודגל דו צדדי עם עשר מדבקות שאפשר לעצב באופן אישי "כדי להראות את הגאווה שלכם", כמו שמציינים בחברה.
מה שחשוב לא פחות הוא ההודעה של Neca ש-10 דולר מסכום כל רכישה יועברו לקמפיין זכויות אדם (Human Rights Campaign), ארגון הלובי הפוליטי הגדול ביותר בארצות הברית לזכויות הלהט"ב.
את האקשן פיגר הצבעוני של אלווירה תוכלו למצוא באתרים הבאים:
אוהבים את הדמות של אלווירה? יש מגוון רחב של מוצרים אחרים בהשראתה, כמו דמויות פאנקו פופ, פסלים, בובלהדס, כוסות גיקי טיקיס ועוד.