הצינוק של אמסטרדם: פוגשים את הזוועות של בירת הולנד

אוי, אמסטרדם. מה לא נכתב עליה? העיר נחשבת לאחד ממוקדי התיירות המבוקשים בעולם, ולא רק בקרב צעירים. תמצאו בה תעלות מרהיבות, פארקים, מוזיאונים, אתרים היסטוריים וכמובן שגם אטרקציות לכל בני המשפחה. אבל אנחנו כאן כדי לדבר על אימה ולפעילויות שמתאימות, בעיקר, למבוגרים בלבד. למרבה השמחה, לאמסטרדם יש לא מעט צדדים מפחידים שיכולים להתעורר לחיים. הצינוק של אמסטרדם (Amsterdam Dungeon) הוא מהאטרקציות המבוקשות במישור הזה. אז האם אתם מוכנים ללמוד על ההיסטוריה של אמסטרדם, עם סיפורים, שחזורים ושחקנים חיים, שיגרמו לכם לצרוח, לצחוק וכמובן שגם ללמוד.

הכירו את ההיסטוריה האפלה של אמסטרדם

עוד לפני שמדברים על הצינוק של אמסטרדם, חשוב להבין שלעיר המתויירת, השמחה והחופשית הזו יש הרבה מאוד צדדים עגומים, המתפרשים על פני לפחות 500 שנה עקובות מדם. זאת כמובן לצד הווה שהוא לא תמיד אופטימי, עם אזורים הנחשבים למעוררי מחלוקת – לדוגמה, רובע החלונות האדומים – ואטרקציות שבוחנות את הגבולות של המבקרים, כמו תערוכת עולם הגופות שסקרנו באתר לפני כמה חודשים.

במהלך ההיסטוריה, אמסטרדם הייתה עדה ללא מעט זוועות, ביניהן:

  • האינקוויזיציה הספרדית, במסגרתה אלו שלא קיבלו את האמונה הקתולית נרדפו ועונו בדרכים האכזריות ביותר שאפשר לדמיין (למעשה, סביר להניח שתתקשו להאמין שמישהו הצליח לחשוב על שיטות כל כך אכזריות)
  • בדומה לערים אחרות באירופה ובעולם, גם אמסטרדם עברה מגפות לא פשוטות. המוות השחור תקף את העיר בגלים שונים, עד המאה ה-17, והותיר רבבות של גופות
  • ציד המכשפות, במסגרתו נשים הואשמו ב”קסם שחור” ונשרפו על המוקד על לא עוול בכפן
  • הוצאות פומביות להורג בדרכים אכזריות, למשל של פושעים או מורדים
  • סחר עבדים, במסגרתו מיליוני אפריקאים נוצלו והפכו לעבדים ברחבי אירופה מסיבות כלכליות
  • ניתוחי אנטומיה, שנערכו לעיתים מול קהל

אלו הם רק חלק מהאירועים הנוראיים שעיצבו את ההיסטוריה של אמסטרדם. אם תרצו ללמוד עליהם יותר, תוכלו לבקר בצינוק של אמסטרדם, שם תוכלו לחוות אותם ממקור ראשון. או לפחות משהו שקרוב מאוד לזה.

מה מציע הצינוק של אמסטרדם?

אם ביקרתם במהלך החיים שלכם בצינוק אחד לפחות (מדומה, כן?), או קראתם את הסקירות שלנו על אטרקציות דומות – בעיקר הצינוק של לונדון או הצינוק של ברלין – אתם יודעים אולי למה לצפות. הצינוק באמסטרדם הוא חלק מרשת אטרקציות מהסוג הזה, והוא חדש באופן יחסי בנוף הזה. אם הצינוק בלונדון נפתח עוד ב-1974, ובעשור שלאחריו הצינוק של אדינבורו בסקוטלנד (שזוכה לביקורות מצוינות, למרות שהעיר עצמה פחות מוכרת לתייר הישראלי), הרי שהצינוק באמסטרדם נפתח “רק” ב-2006, בבניין עתיק מ-1912 ששימש בעברו ככנסייה.

Load WordPress Sites in as fast as 37ms!

המטרה העיקרית של הצינוק, כמו שכבר ציינו קודם לכן, היא לשחזר בצורה ריאליסטית ומפחידה ככל האפשר את הצדדים האפלים בהיסטוריה של בירת הולנד. זוהי אטרקציה מושקעת, הנערכת בקבוצות של עד 30 מבקרים. היא משלבת בין תפאורה ריאליסטית, אביזרים, תלבושות, אפקטים מיוחדים (החל מרעשים מפחידים כמו צרחות, תזוזת שלשלאות או פעמונים, דרך מרקמים ותחושות שונות ועד לריחות מסוימים כמו אש, דם ואפילו בשר רקוב), ואולי גולת הכותרת – כעשרה שחקנים חיים, שיפחידו את המבקרים בדרכים שונות. השחקנים לובשים בין השאר את הדמויות של שופטים, מכשפות, פיראטים, מענים וכמובן שגם רוצחים. גם המשתתפים בקבוצה לוקחים חלק במסגרת התפקידים הזה, כשלפעמים הם נבחרים על ידי השחקנים, והתוצאה משעשעת.

הצינוק של אמסטרדם מציע כמה אלמנטים אינטרקטיביים שונים, כמו אתגרים או משחקים, שנועדו להגדיל עוד יותר את הצד החווייתי של הביקור כאן. במילים אחרות: מדובר כאן בשילוב בין כמה אטרקציות, כמו מוזיאונים מפחידים או אפילו הצגת תיאטרון, שיוצר כאן ביקור שלפי רוב הביקורות הוא מוצלח מאוד. 

מופעים וחוויות אחרות

חשוב לציין שבמהלך השנים, אמסטרדם דאנג’ן השתנה והשתדרג בדרכים שונות. יש אטרקציות שהיו קיימות אבל נסגרו, כשהדוגמה המובהקת היא רכבת השדים הדי בינונית (לפי ביקורות גולשים שהספיקו לעלות עליה) שנפתחה ב-2005 אבל נסגרה ב-2014. היום, הצינוק מציע כיום כמה חדרים מיוחדים ומופעים קטנים, ביניהן שחזור של השריפה הגדולה שהשמידה חלקים נרחבים בעיר ב-1452, תצוגה די מרשימה של כלים ושיטות עינויים, שחזור משפט בנערך ב”מועצת הדם”, סיפור היסטורי על רוצחים סדרתיים בהיסטוריה של העיר דוגמת “ג’ון השחור”, אגדות עם מקומיות כמו זו של “ההולנדי המעופף” (ספינת רפאים שלפי האגדה נגזר עליה לשוט לנצח באוקיינוס), שהות בספינת פיראטים, ביקור בבר לא ממש סימפטי  – והרשימה עוד ארוכה, מכיוון שיש בסך הכול כעשרה מופעים כאלו. כל חדר או אטרקציה נמשך דקות ספורות, ובסך הכול אתם יכולים לצפות לביקור שמשכו עומד על כ-75 דקות.

שימו לב שהמופעים הם בשפה האנגלית או ההולנדית. לפי הכתוב באתר האינטרנט הרשמי של הצינוק, השפה הנבחרת בכל סיור תיבחר בהתאם להרכב המשתתפים. אם אתם מגיעים עם תיירים אחרים, סביר מאוד להניח שהמופעים יהיו בשפה האנגלית. מכיוון שמופעים יוצאים אחת לרבע שעה, אתם יכולים לבקש להמתין עד למופע הבא בשפה המתאימה לכם. 

שעות פתיחה

הצינוק של אמסטרדם פתוח ברוב ימות השנה, למעט יום חג המולד (25 בדצמבר) ויום המלך בהולנד (27 באפריל). עם זאת, שעות הפתיחה הספציפיות משתנות בהתאם לעונה או ליום בשבוע או אתם מבקרים כאן.

נכון לנקודת הזמן הנוכחית, שעות הפתיחה של אמסטרדם דאנג’ן הן:

ראשון: 18:00-11:00

שני: 17:00-11:00

שלישי: 17:00-11:00

רביעי: 17:00-11:00

חמישי: 17:00-11:00

שישי: 18:00-11:00

שבת: 18:00-11:00

הסיור האחרון מתחיל שעה לפני מועד הסגירה של הצינוק. 

שימו לב: יכול מאוד להיות שבמהלך חגים מקומיים או חופשות, שעות הפתיחה יתארכו. בכל מקרה, מכיוון שמדובר כאן בשעות די מצומצמות, אנחנו ממליצים לכם לתאם מראש ולקנות כרטיסים און ליין, שכוללים בחלקם הגדול אפשרות לשינוי או לביטול עד 24 שעות לפני המועד המתוכנן. קניית כרטיסים אונליין תמנע מכם את הצורך להמתין בקופות, תוציא מכלל אפשרות מצב בו אתם מגיעים ומגלים שלא נשארו לכם כרטיסים בשעה הנקובה וגם יכולה להיות משתלמת יותר מבחינה כלכלית.

סוגי כרטיסים לצינוק של אמסטרדם

רוצים לבקר בצינוק של אמסטרדם? הנה האפשרויות העיקריות לעשות את זה:

  • כרטיס סטנדרטי שניתן לרכישה באינטרנט (Online Saver Ticket) או באתרי הכרטיסים. מציע חיסכון של כ-3 אירו בהשוואה לרכישה של כרטיס בקופה
  • כרטיס המשלב את הצינוק של אמסטרדם עם מוזיאון השעווה המפורסם מדאם טוסו, כך שהמחיר הוא זול יותר בהשוואה לקניית כרטיסים לכל אטרקציה בנפרד
  • כרטיס משולב של הצינוק עם This is Holland, חוויה של “טיסה” בחמישה ממדים בשמי הולנד. 
  • כרטיס משולב של אמסטרדם דאנג’ן, מדאם טוסו ו-This is Holland. כאן החסכון עשוי להיות משמעותי עוד יותר, אם אתם מתכוונים לבקר בכל האטרקציות האלה
  • כרטיס המשלב את הצינוק עם שייט בתעלות של אמסטרדם
  • הזמנת כרטיס מראש (Pre-Book Ticket) – אפשרות שמתאימה מאוד למי שמחפש גמישות, מכיוון שהיא מאפשרת לבחור בכל תאריך עד שנה ממועד הרכישה ולבצע שינויים בתאריך, במידת הצורך, עד חמש פעמים ללא תשלום
  • כרטיס לשימוש בכל זמן (Anytime Ticket) – כרטיס שיאפשר לכם לבקר בצינוק, בכל זמן שתרצו, במהלך שעות הפתיחה – בלי שתצטרכו לתאם מראש או לבחור במשבצת זמן. כמובן שזו אפשרות יקרה יותר, אבל מנגד היא תעניק לכם גמישות מלאה לכל שינוי

איך קונים כרטיסים לאמסטרדם דאנג’ן?

מכיוון שאנחנו ב-2023, אם אתם קונים כרטיסים דרך האתר הרשמי או אתרי הכרטיסים השונים תוכלו להציג אותם בטלפון החכם. אנחנו תמיד ממליצים להוריד את הכרטיסים למכשיר או לעשות צילום מסך שלהם, כי לפי חוקי מרפי אתם עלולים להיתקל בבעיית גלישה באינטרנט בדיוק ברגע בו אתם מתבקשים להציג את הכרטיסים בכניסה למקום.

למגוון כרטיסים ושילובים, בקרו באתרים הבאים:

Get Your Guide

Viator

Tiquets

Official Website

מי יכול לבקר בצינוק של אמסטרדם?

הצינוק של אמסטרדם מתאים בגדול לכל מי שאוהב אימה והיסטוריה. מההתרשמות שלנו (ומהביקורות הזמינות באינטרנט) לא מדובר באטרקציה מפחידה מדי עבור חובבי האימה האדוקים ומי שביקר כבר בחוויות אחרות מהסוג הזה.

בכל זאת, יש כמה הגבלות שחשוב להכיר. הצינוק ברמה הכללית אינו מומלץ לילדים צעירים או לאנשים שנבהלים או נעלבים בקלות. המקום מאפשר כניסה אך רק ולילדים מעל גיל 10, כאשר עד גיל 12 יש צורך בליווי של אדם מעל גיל 16). 

מכיוון שמדובר באטרקציה שעלולה להפחיד, שגם מתרחשת בחלל סגור וחשוך, היא אינה מתאימה לאנשים הסובלים מבעיות דוגמת אפילפסיה, מחלות לב, קלאוסטרופוביה או מצבים רפואיים רגישים אחרים. 

בעלי מוגבלויות פיזיות המתניידים בכסאות גלגלים יכולים לבקר בצינוק, עם כמה הגבלות: אין אפשרות לכסא גלגלים חשמלי, כאשר בכל רגע נתון יכולים להימצא במבנה על פי הנחיות הבטיחות עד שני כסאות גלגלים בלבד. בנוסף, חלק מהמתחמים בצינוק עלולים לא להיות נגישים לבעלי כסאות הגלגלים. מומלץ לכן שהם יצרו קשר עם המקום לתאם את הביקור.

מיקום ודרכי הגעה

אמסטרדם היא עיר קטנה עם תחבורה ציבורית מצוינת, ואלו הן חדשות נהדרות גם לכל מי שרוצה לבקר בדאנג’ן. הצינוק ממוקם באזור מרכזי באמסטרדם, בסמוך לכיכר דאם ולמוזיאון מדאם טוסו, כשהכתובת המדויקת למשתמשי Waze, Google Maps ויישומים דומים היא Rokin 78 1012 KW. כמובן שאתם יכולים גם להגיע ברגל או באופניים, ובכך להרגיש הולנדיים במלוא מובן המילה.

המיקום המרכזי של הצינוק מסביר למה אחוז משמעותי מקווי האוטובוס, החשמליות והמטרו עוצרים די בסמוך. התחנות הקרובות ביותר הן:

  • Rokin (מטרו) – קווים מספר 52, 53 ו-54
  • Spui (חשמלית) – קווים מספר 1, 2, 5, 13, 14 ו-17
  • Dam (אוטובוס) – קווי אוטובוס N70-N97
  • רכב – בגדול התניידות ברכב באמסטרדם היא ממש לא מומלצת על רקע הרחובות הצרים, חוקי התנועה המבלבלים והיעדר החניה. יש כמה חניונים בסמוך, אבל לא היינו ממליצים לכם לבחור באופציה הזו

מחפשים עוד אטרקציות מפחידות ומומלצות באמסטרדם? נסו את הרשימה הבאה: