חדרי בריחה

חדר בריחה המסור חיפה: הכי קרוב לסרט אימה שיש בצפון?

כשאתם חושבים על חדרי בריחה, בהקשר של סרטי אימה, מה עולה לכם לנגד העיניים? יכול מאוד להיות שהתשובה הפשוטה היא הסרטים המבוססים על חדרי בריחה באופן ישיר – כלומר, מציגים דמויות שנכנסות לחדר בריחה "רגיל", באופן יזום או בעל כורחן, ומגלות שהחיים שלהן תלויים בפתרון החידות. כאלה למשל הם סרטי הבריחה הדי מצליחים עם הטייטל המחייב, "חדר בריחה", שסקרנו באתר לא מזמן.

אלא שלפני שהתחיל הטירוף של חדרי בריחה בישראל ובעולם, יצאו כמה סרטים שמתארים בערך את אותו קונספט, גם אם בצורה עקיפה. הדוגמה המובהקת הראשונה היא "קיוב" הקנדי מ-1997, שנחשב היום לסרט פולחן. הדוגמה המוכרת ביותר לקהל, שעדיין חיה ונושמת, היא סרטי "המסור". אז פלא שתוכלו למצוא מספר לא מבוטל של חדרי בריחה בהשראת הסרט המצליח ברחבי העולם, כולל חדר בריחה המסור חיפה אליו נתייחס בסקירה הנוכחית.




המסור, חדר בריחה ומה שביניהם

קודם כל, מסע קצר במנהרת הזמן. בשנת 2004 יצא הסרט הראשון במה שלימים תהיה סדרת "המסור", בבימויו של ג'יימס ואן (שהפך לאחד מאמני האימה החשובים של זמננו, עם סרטים כמו "לזמן את הרוע", "אנאבל", "הרוע שבפנים" ואחרים). הסרט, בתקציב מגוחך של כ-1.2 מיליון דולר, זכה להצלחה עצומה עם הכנסות של למעלה מ-103 מיליון דולר ברחבי העולם. הוא הוליד עוד תשעה סרטי המשך (בינתיים), האחרון צפוי לצאת בספטמבר הקרוב.

למי שלא חי בפלנטת האימה בעשורים האחרונים, נספר ש"המסור" נפתח כאשר שני גברים מגלים שהם כבולים בחדר אמבטיה מתחת לקרקע. הם מקבלים שורה ארוכה של משימות, קיצוניות יותר ויותר: החל מכריתת הרגל כדי להשתחרר משרשרת המחוברת אליה, ועד להרג של אדם אחר תוך פרק זמן מסוים. אחרת, הם יעונו בשלל דרכים. זה פחות או יותר הרעיון בסרטי הזיכיון, שהפך למסועף יותר עם הצגת הסיפור של הנבל מאחורי המעשים האלה ("פאזל"), דמויות משנה ובעיקר מיתות שונות ובעיקר סדיסטיות.




מה מציע חדר בריחה המסור חיפה?

חדר בריחה המסור בחיפה מהווה חלק ממתחם "Quest Room", הראשון מסוגו שהוקם בעיר הנמל הצפונית. תוכלו למצוא שם כמה חדרי בריחה מסקרנים מאוד בהשראת סרטים וסדרות טלוויזיה, למשל "שר הטבעות", "ג'יימס בונד", "עיר החטאים" ו"הטיהור" (ואגב, למרות שסרטי "הטיהור" יכולים בהחלט להשתייך לקטגוריה של סרטי אימה, ב"קווסט רום" משייכים את החדר לז'אנר האקשן ומציינים שהוא לא מפחיד).

כל מי שביקר במהלך חייו בסוג אחד לפחות של חדר בריחה מפחיד, יודע שברובם המוחלט יש עלילה שמדמה סרט אימה. לעיתים מדובר בהפקה מרשימה במיוחד, עם תפאורה מושקעת, אפקטים מכל הסוגים, שחקנים בשר ודם, וכמובן שגם הפחדות מכל סוג. 

העלילה של חדר בריחה המסור חיפה (אל תתבלבלו עם חדרים בעלי אותו שם, אחד המפורסמים שבהם נמצא בתל אביב) מציגה את הרעיון הכללי של הסרט, בגרסה מציאותית במיוחד. המשתתפים מוצאים את עצמם במרתף חשוך וסגור הרמטית, כשהתפאורה כוללת כמובן את אותה אמבטיה מלאה בדם ודימויים שאנחנו מכירים מהסרט, כמו הבובה בילי. הם מגלים שהם נחטפו על ידי רוצח סדרתי, ושעליהם להצליח לברוח תוך שעה אחת בלבד לפני שהוא יחזור כדי… אממ… לרצוח אותם. בדרך הם צריכים, כמיטב המסורת, לעבור בין חדרים שונים, לפתור חידות, למצוא אובייקטים ולפענח צופנים מסוגים שונים. למיטב הבנתנו, קיימת אפשרות שהמשחק יהיה בליווי שחקן, אם כי גם המפעילים יכולים להיות חלק בלתי נפרד ממנו.

הנה הטריילר (המצוין) של חדר הבריחה, בליווי הפסקול של סרטי "המסור":

דברי הבורחים

חדר בריחה המסור בחיפה מקבל ביקורות חיוביות עד מצוינות ברוב המקרים. בין השאר, המבקרים מציינים את התפאורה המושקעת והאביזרים, רמת החידות המאתגרת ברובן (לא בטוח שזה החדר האידיאלי עבור המתחילים בעולם חדרי הבריחה, אבל מנגד ישנם חדרים מורכבים יותר לפיצוח) והסיוע של המפעילים. יש שמציינים שלא תמיד חדר הבריחה הולך יד ביד עם הסרט, לטוב ולרע, וכולל למשל דמות אחרת שקשורה למסור אבל לא מסרטי "המסור" – בלי לעשות ספוילרים, כמובן. אבל אפשר לומר שהוא בהחלט באווירה שאתם יכולים לצפות לה בחדרים שזה התיאור שלהם.

ומה לגבי רמת הפחד? כמובן שחוויית הפחד, באופן כללי ובחדרי אימה בפרט, היא אינדיבידואלית. הרושם שקיבלנו מסקירת החדר הוא שמדובר בחדר שבהחלט מצליח להיות מפחיד ומבהיל עבור רוב האנשים, גם אם היו כמובן כאלה שציינו שהוא לא מספיק "אימתי" עבורם.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lior Dahan (@liornal)

חדר בריחה למבוגרים בלבד?

חדר הבריחה מתאים להרכבים שונים, החל מהרכב זוגי ועד לקבוצה של שמונה משתתפים – כמות יחסית גדולה בהשוואה לרוב חדרי הבריחה. השאלה שצריכ להישאל היא מעבר לכמות, מהי האוכלוסייה האידיאלית של חדר הבריחה והאם הוא מתאים גם לצעירים שבחבורה.

אז ככה: ההנחיות העיקריות של "קווסט רום", העומד מאחורי חדר הבריחה, היא שהמשחק מיועד בעיקר לנערים ולמבוגרים. מבחינה מעשית, עד גיל 14 נדרש ליווי של אדם בוגר. האם זה אומר שילדים בגילים צעירים יותר יכולים לבקר כאן? מהביקורות שקראנו, נוצר הרושם שהדבר אפשרי מבחינה מעשית. כמובן שאתם אלו שצריכים לחשוב האם ביקור בחדר בריחה מהסוג הזה מתאים לילדים שלכם, מכיוון שעבור חלקם החוויה עשויה להיות מפחידה מדי. כמו רוב חדרי הבריחה שסקרנו ושנסקור באתר הזה, כמובן, כי בכל זאת אנחנו מדברים כאן על אימה.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mahde Ahmad Atamna (@mahde.100)

שעות פתיחה 

חדר בריחה המסור חיפה פועל בכל ימות השבוע, החל מהשעה 9:00 ועד לסביבות השעה 24:00. בסופי שבוע. בסופי שבוע, החדרים פעילים עד השעה 1:20 לפנות בוקר.

הכניסה היא במרווחים של שעה וחצי, אם כי הביקור עצמו בחדר נמשך בדרך כלל עד שעה (כמובן שזה תלוי בכם וביכולות שלכם לפתור חידות ולהתקדם).

מחירים (או: הגודל כל קובע)

המחירים של חדר בריחה המסור בחיפה זהים לאלו של שאר החדרים של רשת "קווסט רום". כלל האצבע העיקרי, שלא צפוי להפתיע אתכם, הוא שהעלות למשתתף יורדת ככל שמספר המשתתפים גדול יותר. 

נכון לשנת 2023, אלו הם המחירים של חדר הבריחה:

  • 2 משתתפים: 140 ש"ח לאדם
  • 3 משתתפים: 130 ש"ח לאדם
  • 4 משתתפים: 120 ש"ח לאדם
  • 5 משתתפים: 110 ש"ח לאדם
  • 6 משתתפים ומעלה: 100 ש"ח לאדם

The Ultimate Managed Hosting Platform


האם יש הנחות לחדר בריחה המסור בחיפה?

בדומה לרוב המוחלט של חדרי הבריחה, העלויות האלה (מוצדקות ככל שיהיו מנקודת המבט של העסקים עצמן) הן בהחלט משמעותיות. בכל זאת, אפשר להוזיל אותן בכמה דרכים מעבר להתארגנות על כמה שיותר חבר'ה. "קווסט רום" מציעה 10% הנחה לחייל בשירות סדיר או לאומי בהצגת תעודת מתאימה ו-20% הנחה לילדים עד גיל 10 (שוב, לא ברור עד כמה חדר מהסוג הזה מומלץ עבורם). ילדים עד גיל 5 נכנסים ללא תשלום לסניפי הרשת, אבל לא היינו ממליצים לכם לקחת אותם דווקא לחדר הזה.

בבדיקה שעשינו, מצאנו כרטיסים מוזלים לחדר הבריחה המסור בחיפה במועדון "הייטקזון" של עובדי ההייטק, במועדון "ביחד בשבילך" של עובדי המדינה ובחברת כרטיסי האשראי "Max". אנחנו ממליצים לכם לעבור על רשימת הכרטיסים והמועדונים שלכם ולראות מה יכול להיות רלוונטי עבורכם, בין השאר דרך אפליקציית Fid המומלצת.

חדר בריחה המסור חיפה – פרטי יצירת קשר

כתובת: ליאון שטיין 9, חיפה (כחמש דקות הליכה מקניון לב המפרץ)

טלפון: 04-300-5001

אתר אינטרנט