משתכרים עד מוות (בערך) עם קוקטייל זומבי

יכול להיות שזה קרה גם לכם. ישבתם בבר מעוצב היטב עם החבר’ה, או אפילו בדייט רומנטי. עברתם על אפשרויות האלכוהול בתפריט, עד שנחתם על שם שעורר בכם עניין. כאנשים שאוהבים מאוד סרטי אימה, ברור היה לכם שאתם לא יכולים להישאר אדישים לקוקטייל בשם “זומבי”, במיוחד עם רשימת רכיבים כל כך מרשימה הכוללת כמה סוגי רום. אז הזמנתם אותו, גם כדי להרשים, ופצחתם תוך כדי במונולוג על סרטי הזומבים האהובים עליכם. עשיתם לחיים, שתיתם, והקוקטייל בעל הגוון המפתה אפילו היה טעים ופירותי. אלא שכמה שעות אחר כך, הפכתם לזומבים צמאי דם. אכלתם את החברים, או את הדייט השווה, ומלמלתם: “רוםםםםםםם”. מפה לשם, התחילה מגפת זומבים, באשמתכם.

טוב, יכול להיות שקצת הגזמנו כאן. אבל קוקטייל זומבי, ממשקאות הטיקי האהובים והקלאסיים ביותר, הוא בהחלט מהחזקים שתוכלו למצוא היום. הנה כל מה שחשוב שתדעו על השורשים של המשקה, אופן ההכנה שלו וכמה מוצרים משלימים שיאפשרו לכם ליצור את חויית השתייה הזומבית המושלמת.

זומבי קוקטייל

כך הכול התחיל

קוקטייל זומבי הוא משקה טיקי קלאסי שנוצר על ידי דון ביץ’ בשנות ה-30 בבר ההוליוודי שלו, Don the Beachcomber. דון ביץ’ היה יוצא צבא, איש עסקים ומסעדן אמריקאי, שפיתח חיבה מסוימת למסעות מעבר לים. את המסעדה שלו הוא עיצב בסגנון אקזוטי, והקוקטיילים שרקח הושפעו מהתרבויות בהן ביקר.

לפי האגדה, דון ביץ’ יצר את קוקטייל הזומבי הראשון בזמן אמת כדי לעזור ללקוח שסבל מהנגאובר לפני טיסה, בסיומה ציפתה לו פגישה עסקית חשובה. לאחר הנסיעה, הלקוח חזר לבר והתלונן: “מה שמת לי במשקה? במשך כל הנסיעה הייתה כמו זומבי בגללו!”. 

לפי אחת התיאוריות, שמו של המשקה מושפע גם מ”הזומבי הלבן” (1932), סרט הזומבים בכיכובו של בלה לוגוסי, אשף האימה, שיצא כמה שנים קודם לכן. למרות ש”הזומבי הלבן” נחשב כיום בעיני רבים לסרט הזומבים הראשון, במשך עשרות שנים תרבות הפופ די זנחה אותו, וגם היום הוא לא תמיד מקבל את תשומת הלב. תפיסה די מקובלת היום היא שאת היסודות לרוב סרטי הזומבים הניח ג’ורג’ א. רומרו רק כמה עשרות שנים לאחר מכן, עם “ליל המתים החיים” המופתי.

קוקטייל זומבי

חזק, עוצמתי ופירותי: המאפיינים העיקריים של קוקטייל זומבי

קוקטייל זומבי הוא תערובת חזקה ופירותית של רום ומיצים שונים, עם רמז לאבסינת וקינמון. אם נכנסים לרזולוציות קטנות יותר, תמצאו כאן שלושה סוגים של רומים – רום ג’מייקני, רום פורטו ריקני ו-151 (רום חזק במיוחג בדרגה של כ-75% אלכוהול, ככה שמומלץ מאוד שלא לשתות אותו מחוץ לקוקטיילים). לצד זה כולל המשקה רכיבים המעניקים לו טעם חלק, פירותי ו”פרשי”, כמו מיץ ליים, גרדנין, פלרנום, סירופ קינמון מעורבב עם מיץ אשכוליות, ועוד.




התוצאה היא שהטעם החלק והפירותי של קוקטייל הזומבי עובד כדי להסתיר את תכולת האלכוהול הגבוהה ביותר שלו, וזו גם הסכנה. אחוז האלכוהול של הקוקטייל יכול להשתנות בהתאם למתכון הספציפי ולמותגי הרום המשמשים, אך הוא בדרך כלל גבוה בכל קנה מידה: לקוקטייל זומבים אחד יש יותר מכפול מכמות האלכוהול של קוקטייל קלאסי טיפוסי. לכן, רצוי לשתות קוקטייל זה באחריות ובמתינות. זו הסיבה לכך שבשלב מסוים דון ביץ’ עצמו הגביל את מכירת המשקה בבר שלו לשתי כוסות ללקוח, אולי זכר לאותו לקוח שהאשים אותו בהפיכתו לזומבי.

קוקטייל זומבי

אי אפשר להפריד בין קוקטייל זומבי לתרבות הטיקי, גם הוא נוסדה על ידי אותו דון ביץ’. קוקטייל הזומבים הוא אחד המשקאות האייקוניים ביותר של תרבות הטיקי, מכיוון שהוא משקף את הרוח ההרפתקנית וחוש ההומור שלו. תרבות הטיקי היא תת-תרבות שצמחה בשנות ה-30 וה-40 בהוואי, בהשפעת האמנות, המוזיקה, הספרות והקולינריה הפולינזית. ברי טיקי היו מקומות פופולריים לשבת באווירה טובה וליהנות מקוקטיילים אקזוטיים, בתפאורה שמעוטרת ליעתים קרובות ברהיטי במבוק, צמחים טרופיים, מסכות, פסלים וחפצים אחרים. 



ממה מורכב קוקטייל זומבי? תלוי במתכון

חשוב לציין שדון ביץ’ עצמו היה קנאי מאוד לקוקטיילים שלו, ובצדק גמור מבחינתו. מספרים שהוא שמר בסוד את שמות הרכיבים, ואפילו המציא שמות קוד. הברמנים שהוא העסיק לא ידעו בדיוק מה הם מוזגים לכוסות הלקוחות. במידה רבה הוא לקח את הסודות האלה איתו, עד מותו ב-1989. במהלך השנים אינספור ברמנים ניסו לשחזר את המתכון המקורי של הדון, או לפחות ליצור גרסאות שלהם לקוקטייל הזומבי, אבל

המרכיבים לקוקטייל זומבים עשויים להשתנות בהתאם למתכון, אך המרכיבים הבסיסיים הם:

רום: ישנם סוגים שונים של רום שניתן להשתמש בהם בקוקטייל זומבים. המתכון המקורי של דון ביץ’ השתמש בשלושה סוגי רום: ג’מייקני, פורטוריקני ו-151. גרסאות מסוימות משתמשות רק בסוג אחד או שניים של רום, או מוסיפות משקאות חריפים אחרים כגון ברנדי דובדבנים או בקארדי.

מיץ: ניתן להכין את המיץ מפירות שונים כמו אננס, תפוז, אשכולית, פפאיה או פסיפלורה. המיץ מוסיף מתיקות וחומציות כדי לאזן את הטעמים החזקים של שאר המרכיבים. בפועל רבים יטענו שאין משמעות גדולה מדי לסוג הפירות שמכניסים לתמונה.


The Smootie Diet (3)


סירופ: ניתן להכין את הסירופ ממרכיבים שונים. גרנדין הוא סירופ בצבע אדום העשוי ממיץ רימונים ומהסוכר, המוסיף ניגוד מתוק וחמוץ למשקה. אפשרות נוספת היא פלרנום, ליקר העשוי מזרעי אניס ותבלינים אחרים המוסיף טעם צמחי ואניס עדין למשקה. סירופ “פשוט” הוא תערובת של סוכר ומים שמוסיפה מתיקות למשקה. התערובת של דון היא סירופ פשוט בטעם קינמון מעורבב עם מיץ אשכוליות טרי שנוצר על ידי דון ביץ’ עצמ.

מרירות: נהוג להשתמש ברכיבים שונים כדי להוסיף מרירות, ובכך קצת מורכבות ועומק למשקה. דוגמה היא אנגוסטורה ביטר.

אבסינת: האבסינת, משקה אלכוהולי מזוקק ממשפחת האתניס, הוא מרכיב אופציונלי שמוסיף קצת טעם של צמחים ואניס למשקה. יש בו אחוז גבוה יחסית של אתנול, המתובל בתמציות צמחים שונות.

כדי להפוך את המשקה לכיפי וחגיגי אפילו יותר, אפשר להוסיף גם כמה קישוטים, כמו ענפי נענע, דובדבנים, פרוסות אננס או מטריות. אתם יכולים גם להדליק חלק מסוגי הרום כדי לקבל אפקט דרמטי, כמובן שחשוב להיזהר. עם זומבים לא מתעסקים.

מתכון לקוקטייל זומבי

משקה אחד, גרסאות שונות

בנוסף לכך, יש כמה גרסאות שונות של המשקה, בעלות שמות מפתים לא פחות. סוג נפוץ ראשון הוא וודו קוקטייל זומבי, המשתמש ברום כהה, בגרנדין ובאבסינת כדי ליצור משקה עשיר וצבעוני. הרום הכהה מוסיף למשקה עומק טעם ונימוחות, בעוד הגרנדין מוסיף ניגוד מתוק וחמוץ. האבסינת מעניק למשקה טעם עדין של צמחים ואניס המשלים את שאר המרכיבים. 

דוגמה נוספת היא קוקטייל זומבים כחול. גרסה זו משתמשת בקורוסאו כחול במקום גרנדין כדי להעניק למשקה גוון כחול תוסס. קורוסאו כחול הוא ליקר העשוי מקליפות יבשות של פרי לאראהא ממשפחת ההדרים, הגדל באי בעל שם זה. הוא למעשה משלב בין טעם פרותי למר. מבחינה ויזואלית הוא עושה בהחלט את ה”וואוו” הדרוש ויכול להוסיף למשקה מראה אקזוטי, או אפילו זוהר בחושך. 

אם אתם מחפשים גרסה חזקה במיוחד של זומבי, נסו את הקוקטייל הבא, המשלב בקרדי 151 – רום שניתן להוכיח שהתיישן במשך שנתיים לפחות בחביות עץ אלון. התוצאה עשירה, מתובלת וחזקה במיוחד. 



כך תיצרו חוויית זומבים מלאה

את משקה הזומבי תוכלו למצוא בשלל ברי טיקי ברחבי העולם, ורק בישראל, שהפכו ללהיט די גדול בשנים האחרונות. ככה מובטחת לכם גם אווירה נעימה ותוססת, מוזיקה שתיקח אתכם למחוזות אחרים ועוד. אם אתם רוצים לנסות להכין את המשקה בבית, דעו שזו משימה אפשרית אבל מעט מורכבת. ניתן למצוא די בקלות מתכונים לגרסאות שונות של קוקטייל זומבי, לדוגמה כאן או בכתבה באתר מאקו. יכול להיות שתידרשו לכמה ניסיונות כדי לקבל את התוצאה שאתם מצפים. אם אתם מעדיפים מדריכי וידאו, תוכלו למצוא בקלות ביוטיוב כמה סרטונים מצוינים, כמו הסרטון הבא:

אנחנו ממליצים לכם ללכת על הסוף, ולנסות ליצור ערב זומבי של ממש. כי מה יכול להיות טוב יותר מאשר ללגום קוקטייל מהסוג הזה מול סרט זומבים, מהרפרטואר העשיר של העשורים האחרונים? אפשרות אחרת לתבל את האווירה היא בעזרת מוזיקת טיקי, ולקשט את מקום הצפייה באובייקטים כמו גולגולות, פסלים ורכיבים אחרים שתמצאו בעיקר בברי הטיקי. מרחיקי הלכת יכולים אפילו לארגן ערב צפייה בו קוד הלבוש יהיה בסגנון טיקי, לדוגמה חולצות הוואי או בגדים פרחוניים.

לא מזמן, הכנו כאן באתר סקירה על כוסות גיקי טיקיס בסגנון אימה, שיכולות להתאים בול לשתייה של קוקטייל זומבי – ולא קשה להבין למה. אם אתם רוצים לקחת את זה כמה צעדים קדימה, תוכלו למצוא כמה כוסות המבוססות על דמויות זומבים. ככה למשל מצאנו ספל (16 אונקיה) בעיצוב הזומבי טרמן מסרט הפולחן “שובם של המתים החיים“, עם עיצוב כהה וצבעונים שמצליח להעביר את המראה הגרוטסקי של דמות הזומבית. זוהי לא הדמות שכל חובב אימה יכול לשנן מתוך שינה – בכל זאת, כנראה שהדגש בסרטי זומבים הוא בעיקר על כמות ולא על איכות – אבל חייבים לציין שהספל הזה מדליק במיוחד.


500x500 Tikis Affiliate Banner


מוצר נוסף שיוכל להתאים מעולה לאווירה הוא ספל גיקי בעיצוב דריל דיקסון מ”המתים המהלכים”, אותה דמות שנחשבת לאהובה במיוחד על המעריצים וגם זכתה לסדרת ספין אוף משלה. הספל (18 אונקיות) הוא בגוון חום ומציג את האלמנטים המזוהים עם הדמות, כמו הקשת.

לדעתנו אתם ממש לא חייבים להיות “קטנוניים” ולחפש רק ספלי גיקי טיקיס של זומבים, כי זה יצמצם לכם את האפשרויות. גם ספלי אימה אחרים מהמגוון הרחב, שאת חלקו סקרנו כאן באתר, יוכלו לעשות יופי של עבודה כי הספלים עצמם מתאימים לסגנון ולאווירה המזוהה עם תרבות הטיקי. אפשרות אחרת, מעט זולה יותר, היא לקנות כוסות זכוכית בסגנון טיקי.