מוזיאון העינויים פראג: למכורים בלבד

ההיסטוריה בולטת כמעט בכל פינה בפראג, וזו אחת הסיבות שהופכות את העיר למיוחדת ויפה כל כך. לפראג יש גם את העבר הלא כל כך נעים, של רציחות המוניות, מיתות משונות וגם עינויים. מוזיאון העינויים פראג (Museum of Medieval Torture Instruments) ייקח אתכם כמה אלפי שנים אחורה, לתקופות החשוכות האלה. לא מדובר במוזיאון הגדול, המרשים וגם המפחיד ביותר שתמצאו, אפילו בז’אנר, אבל בכל זאת הוא יכול לעניין את המכורים לאימה.

מתקני עינויים. אבל מה עוד?

אם הייתם במוזיאונים מקבילים ברחבי העולם, יכול להיות שאתם יודעים למה לצפות כאן: מתקני עינויים, והרבה. בהקשר הזה, תמצאו במוזיאון באופן לא מפתיע שתי קומות בהן סוגים שונים של מתקנים עינויים והוצאה להורג מתקופות שונות בהיסטוריה. המתקנים הם בעיקר מימי הביניים, בהם שימשו בין השאר את הכנסייה הקתולית ואת בית המלוכה, וביניהם כלי מתיחה, עריפה, ריטוש, חיתוך וכדומה. בחלק מהחדרים תמצאו רק את המתקנים עצמם, ובאחרים גם בובות שעווה שמאפשרות להבין מעט איך הזוועות האלה קרו בפועל. 

בסך הכול יש כאן כ-100 מוצגים, המתפרסים על פני שטח של כ-400 מטרים רבועים, הנלווים לאפקטים אודיו-ויזואליים שמיועדים להכניס את המבקרים לאווירה הנכונה. למיטב הבנתינו רוב המוצגים הם שיחזורים, ולא “הדבר האמיתי”, מה שאולי פוגע באותנטיות של המקום. ברוב המתקנים מופיע הסבר בכמה שפות, כולל אנגלית, כך שאפשר להבין מעט איך הם פעלו ומתי בדיוק השתמשו בהם. עם זאת אין כאן מדריך קולי או לסיור מודרך, מה שהופך את הסיור להרבה פחות דינמי ממה שחלק מהאנשים מחפשים.


300*250


אחת הביקורות העיקריות על מוזיאון העינויים בפראג, גם בהשוואה למוזיאונים אחרים העוסקים בנושאים דומים, היא שהוא לא ממש מציע ערך מוסף. אז נכון, יש כאן מוצגים – חלקם מרשימים יותר וחלקם פחות. מלבד זאת, לא תמצאו כאן אטרקציות מיוחדות, שחקנים או הפחדות. לצד המתקנים פזורות כמה יצירות אומנות המוקדשות לנושא… וזהו, בערך.להבדיל למשל מאתרים דוגמת הצינוק של לונדון, שכן מציעים ממד חווייתי יותר. 

המשמעות היא שחלק גדול מהמבקרים מסיימים את הביקור בכל חדרי מוזיאון העינויים פראג תוך פרק זמן קצר, מרגישים שהם לא קיבלו מספיק תמורה לסכום שהם שילמו או מתייחסים אליו בתור “מלכודת תיירים” במלוא מובן המילה. הביקורות על המקום מעורבות, במקרה הטוב, ונראה שמדובר באתר שהוא לא בגדר חובה גם עבור מכורי הז’אנר.

מוזיאון העינויים פראג: כל המידע לקראת הביקור

הביקור במוזיאון העינויים של פראג הוא פשוט לכל הדעות: הוא ממוקם ברחוב Celenta, סמוך לכיכר העיר העתיקה הסופר מתוירת ובצמוד למוזיאון השעווה מדאם טוסו. אם מביאים בחשבון את העובדה שהביקור במוזיאון הזה הוא די קצר (לא יותר מחצי שעה עד שעה לרוב), אפשר להבין למה ניתן לשלב אותו במהלך הביקור בלב העיר פראג או במקביל למוזיאון השעווה. 

המוזיאון פתוח בימים ג’-ו’ בשעות 18:00-11:00, בימי שבת וראשון בשעות 20:00-10:00. המחיר עומד נכון לעכשיו על 160 קורונות צ’כית / 6 אירו. ניתן לרכוש כרטיס מוזל במחיר של 100 קורונות (4 אירו) עבור ילדים מתחת לגיל 15, סטודנטים עד גיל 26 או מבוגרים מגיל 65 ומעלה. אפשרות נוספת היא כרטיס משפחתי, ל-2 מבוגרים ו-2 ילדים עד גיל 15, בעלות של 420 קורונות (16 אירו). מי שרוצה לשלב את המוזיאון עם מדאם טוסו, ישלם 12 אירו לכרטיס רגיל, 9 אירו לכרטיס מופחת או 32 אירו לכרטיס משפחתי.

המקום כולל מדרגות די תלולות, כשגם השיטוט בו נעשה במסדרונות די צרים, ולכן אינו מתאים לאנשים בעלי מוגבלויות פיזיות שונות. קשה מאוד להאמין שהמוזיאון הזה ידבר אל ילדים, אלא אם הם חובבים הדוקים של אימה ועינויים.

איפה קונים כרטיסים למוזיאון העינויים של פראג?

Viator

האתר הרשמי של המוזיאון

עוד אטרקציות מפחידות מומלצות בפראג:

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *