אימה פנומנלית? חד קרן מפחיד הרבה יותר ממה שהילדים שלכם חושבים
"אני רוצה משהו עם חד קרן!", צעקה הילדה הקטנה שלי, מוכנה לעשות טרור אם לא אספק לה את מנת היוניקורן היומית שלה. האמת היא שאני, בתור אבא לשתי ילדות, רגיל לזה. הבית שלנו נראה כמו מוזיאון של חדי קרן, לעזאזל. כמעט בכל רגע נתון, אחת מהילדות לפחות תלבש בגד כלשהו עליו מתנוסס היצור המיתולוגי האהוב כל כך על בנות, לפעמים אפילו כמה פריטי לבוש בו זמנית. יש לנו בערך עשרים בובות יוניקורן בבית, כולל אחת שגדולה יותר מהבת שלי וישנה איתה במיטה. כלי כתיבה, משחקים, צעצועים, קישוטים ואינספור מוצרים אחרים – על גבי כל אחד מהם מופיעים חדי קרן, בדרך כלל בצבע ורוד או במגוון צבעי הקשת. ולחשוב שהכול מבוסס על יצור שבכלל לא קיים במציאות שלנו.
בתור אבא שאוהב סרטי אימה, אני מקבל את הטירוף הזה של חדי הקרן בהכנעה: כי לא כל יצור מיתולוגי, לכאורה, חייב להיות מפחיד ולככב בסרטי המפלצות שאני אוהב (למרות שגם זה קורה מדי פעם). אבל אז אני נזכר שחדי הקרן לא באמת תמימים כמו שהפכנו אותם להיות בתרבות הפנאי, או ליתר דיוק בעולם הצרכני. מעבר לעובדה שהקרן שלהם דוקרת את חשבון הבנק של כל אב לילדות מבחינה מטאפורית, מספרים שחדי הקרן המיתולוגיים היו מפחידים הרבה יותר מהדימוי החמוד שלהם היום, ואפשר בהחלט למצוא עובדות על חדי קרן שהן מוזרות, אפילו מטרידות.
חולמים על חדי קרן שיבואו לילדים שלכם בחלומות? אתם מוזמנים לקרוא ולהבין שאולי, בעולם אחר, הם היו יכולים להופיע דווקא בסיוטים שלנו.
איך נראה חד קרן?
אם לא חייתם בעולם שלנו בעשור האחרון, או אתם מצליחים לבודד את עצמכם מעולמם של הילדים (בעיקר ילדות), נסביר קודם כל מה זה חד קרן ואיך המיתוס שלהם התחיל להתגלגל. חדי קרן הם יצורים מיתולוגיים, בעלי מראה ייחודי ומובחן מאוד.
חדי הקרן הקלאסיים מתוארים כיצורים שמזכירים תיש או סוס לבן, תלוי בייצוג הספציפי שלו. המאפיין החשוב ביותר, כמו שאפשר להסיק, הוא קרן אחת שמתנוססת על גבי המצח שלו. הקרן הזה לא רק מרשימה מאוד מבחינה חזותית, אלא לפי המיתוס בעלת תכונות קסומות. ואגב, לפי המיתוסים ובניגוד מסוים לחלק מהציורים או ההדפסים שמופיעים על גבי המוצרים לילדים, לחדי קרן אין כנפיים. ככה שאם נתקלתם ביצור מיתולוגי מעופף, כנראה שהוא משהו אחר (לדוגמה, הסוס המעופף פגסוס מהמיתולוגיה היוונית).
יכול להיות שהסיבה שגורמת לכל כך הרבה ילדות להתחבר לחדי קרן הוא הדימוי האצילי שלהם, שמיישר קו עם סיפורי הנסיכות שהילדות כל כך אוהבות. הצבע הצחור והקרן הכסופה של חד הקרן משתלבים מצוין עם האופי שלהם, כבעל חיים קסום, שמעולם לא הזיק לאיש, לבעל חיים או לצמח. חדי קרן לפי המיתולוגיה אוכלים את טל הבוקר, ולכן לא מהווים סכנה על כלל אוכלוסיית היצורים החיים.
כך חדי קרן הגיחו לעולם שלנו
האגדה מספרת שחדי קרן יכולים ללמד אותנו על חיי מין של נשים, או לפחות משהו בסגנון. פעם, האמינו שרק בתולות יכולות להתקרב לחדי קרן, שאוהבים לחיות בסביבה הסבוכה של יערות, ככה שיהיה להם פשוט יותר להסתתר. לפי הסיפורים, היו ציידים שניצלו את החיבה של חדי הקרן לבתולות כדי לצוד אותם. הם היו שולחים בתולות ליער כדי שיפתו את היצורים הקסומים, ולאחר מכן היו צדים את חדי הקרן כדי להצטייד בקרן המפורסמת שלהם.
אם ניצמד לעולם המציאותי, יכול להיות שמיתוס חדי הקרן התחיל בכלל בתור זיהוי שגוי. האגדה המספרת שחוקרים מאירופה ביקרו בפעם הראשונה באזורים מרוחקים, כמו יבשת אפריקה או הודו. הם הבחינו ביצורים בעלי קרן אחת שהם לא זיהו. יש חוקרים שסבורים שאותם יצורים "חדשים" בעצם קרנפים שלא היו נפוצים אז באירופה, או אפילו ראם (שמכיל אמנם שני קרניים, אבל בזוויות מסוימות הן עשויות להיראות כמו קרן בודדה).
בכל מקרה, אותם אנשים "אימצו" את חד הקרן כחיה חדשה, ואפילו ייחסו לה חלק מהתכונות הקסומות שמייחסים בתרבויות שונות לקרנפים. זה בעיקר בנוגע לקסם של הקרן, שמקושר במזרח הרחוק – תאמינו או לא – לחיזוק האון הגברי. אולי כי הקרן היא סמל פאלי, ואולי מסיבות אחרות. בימי הביניים האמינו שקרני חדי הקרן מסוגלות לרפא מחלות ופצעים, ואפילו מכרו בבתי המרקחת אבקת קרניים של חדי קטן (או יצורים אחרים שהיו זמינים יותר, כמו קרנפים).
מה מסמל חד קרן? משהו שונה ממה שאתם חושבים
היום, חדי קרן מזוהים אצלנו בעיקר עם קשת בענן, נצנצים וכל מה שתמים בעולם של הילדים. פעם כנראה שזה לא היה בדיוק ככה. היו תיאורים של חדי קרן עוד בזמנים קדומים מאוד, בעיקר על קירות מערות, מה שהעלה את הסברה שהוא מבוסס על חיה שהייתה פעם בכדור הארץ. אחד ה"חשודים" העיקריים בהקשר הזה הוא אלסמותריום, קרנף פרהיסטורי נכבד שלפי ממצאים היה בעל גודל שמתקרב לממותה וכלל קרן עבה על מצחו, ששימשה אותו בין השאר לחיזור ("זו הקרן שלך, או שאתה שמח לראות אותי?"), להגנה, לחפירה, לגריפת שלג ועוד. האלסמותריום היה אמנם צמחוני, אבל הממדים המרשימים שלו והדמיון המסוים לסוס (בעיקר בהליכה), עזרו אולי לבסס אותו כיצור מפחיד.
לפי מיתוסים קדומים שונים, חדי הקרן – מי שהם לא יהיו לעזאזל – הצליחו לשרוד גם בזכות העובדה שהם ידעו להיות אכזריים כשצריך. בכתבים עתיקים בהודו, לדוגמה, חדי הקרן תוארו כבעלי חיים צבעוניים (גוף לבן, ראש אדום, עיניים כחולות וקרן צבעונית), מהירים וקשים מאוד להריגה. יש תיאורים של "חדי קרן" כאכזריים וכצמאים לדם, למשל דרך שיפוד ציידים על גבי הקרן שלהם או פגיעה בסוסים שעזרו לבני האדם לצוד אותם.
בחלק מהגרסאות של סיפור הבריאה, חדי הקרן מוצגים בתור אזהרה, כמעין שדים עם כוח חזק מרשים במיוחד שעלולים לטרוף בני אדם. לפי התיאורים האלו, שימוש בבתולה בתור פיריון הוא לא רק אמצעי ציד, אלא דרך להגן בפני יצור אכזרי. ההקשרים לבתולה גרמו לכך שהמיתולוגיה של חדי הקרן קושרה לפעמים עם הסיפור של ישו ומריה הבתולה.
סיפורים נוצריים הפכו את חדי הקרן לאכזריים אפילו יותר. היו שראו בהם משל לעובדה הבלתי נמנעת של המוות וכמטאפורה של המוות הסופי. עם הזמן, החלו לייחס לחדי הקרן תכונות "חדשות". מספרים שמתחת לקרניים שלהם היה חומר סודי, שאיפשר להם לזהות נשים שטענו בשקר שהן בתולות אבל בפועל קיימי יחסי מין. חדי הקרן היו הורגים אותן באכזריות.
חד קרן הוא החיה הלאומית של סקוטלנד
אם אתם חובבי טריוויה, יכול להיות שאתם יודעים שאצל הסקוטים, חד קרן הוא החיה הלאומית. אבל למה לבחור בבעל חיים שאינו קיים במציאות בתור "חיה לאומית", ומה זה בעצם אומר על הסקוטים? העובדה הראשונה, שתיאמר לזכותם, היא שהסקוטים בחרו בחד קרן להיות החיה הלאומית שלהם אי שם במאה ה-14, כשעוד לא היה ברור באופן מובהק שחד קרן קיים רק באגדות ובמיתולוגיה. חד קרן מסמל בין השאר טוהר, תמימות ועוצמה, וזה אולי מה שאומה רוצה לנכס לעצמה.
פרשנות אחרת היא שהסקוטים היו מודעים לאפשרות שחדי קרן לא קיימים, אבל בכל זאת אימצו את הדימוי כי הוא מתאים למאבק שלהם מול אנגליה. הבחירה בעצם שיקפה את הרצון של הסקוטים להדגיש את העצמאות והבידול שלהם מאנגליה, במיוחד על רקע המתחים והעימותים בין המדינות בתקופה ההיא. לפי חלק מהאמונות, חד קרן נחשב לאויב הגדול ביותר של האריה, שנחשב כמובן לסמל של ההמלכה המאוחדת.
בסמל הממלכה המאוחדת, שנוצר לאחר איחוד הכתרים ב-1603, מופיעים יחד האריה והחד-קרן. העובדה הזו מסמלת את האיחוד בין אנגליה וסקוטלנד, אך גם את המתח ההיסטורי ביניהן. בסמל של הממלכה המאוחדת (שכולל כמובן את סקוטלנד), החיות התומכות בשלט הן אריה (שמסמל את אנגליה) וחד הקרן (שמסמל את סקוטלנד). מהסמל עולה שידו של האריה על העליונה, כי יש לו כתר על הראש והוא כבול בעזרת שרשרת זהב. יכול להיות שהבחירה בחד קרן לחיה הלאומית של סקוטלנד מנסה לצאת כנגד הדימוי הזה.
איך הפכו חדי הקרן לסמל הגאווה?
כידוע, חדי קרן נחשבים כיום לאחד הסמלים הבולטים של התנועה הלהט"בית ברחבי העולם. הם מהווים סמל לביסקסואליות ומאומצים בגאווה (תרתי משמע) על ידי חברי הקהילה, בין השאר בתור התרסה כנגד ביפוביה (כלומר, הפחד, אפליה ודיכוי של ביסקסואלים). במילים אחרות: אנשים בעלי זהות מינית שנתקלת בהרבה מאוד מקרים בטענות (שגויות) על כך שהיא לא קיימת באמת, בוחרים ביצור האגדי שלא באמת קיים במציאות, יצור שמבטא גם קסם וחופש.
כמובן שגם העובדה שדגל הגאווה הוא דגל הקשת הצבעוני, המבטא את הספקטרום הרחב של הנטיות האנושיות והמגדרים, מחזקת עוד יותר את הקשר לחדי הקרן, שמזוהים עם קשתות.
למרות שבתור ישראלים נוח לנו לנכס את שיר האירוויזיון המצוין "Unicorn" שהביא את נועה קירל שלנו למקום השלישי בתחרות לסיפור הלאומי שלנו ולחוזקה בתור עם, נראה שהסיפור האמיתי בשיר ובקליפ הוא דווקא להציג את השונות – כולל כמובן להט"בים. זה די חריג שפאקינג נועה קירל והאירוויזיון יופיע באתר שלנו שמתמקד באימה, אבל בכל זאת, הנה הקליפ המפורסם של השיר. כי כולם בעצם רוצים לראות את נועה קירל רוקדת, וגם הופכת לחד קרן.
יום החד קרן הבינלאומי: יש דבר כזה
מדי שנה, מציינים את יום החד הקרן הבינלאומי ברחבי העולם. זה קורה ב-9 באפריל, תאריך שככל הידוע לנו נבחר בצורה שרירותית ולא קשור בצורה ישירה למיתוס של חדי הקרן ולהתפתחות שלהם לאורך ההיסטוריה.
בכל אופן, ביום הזה תוכלו למצוא כמובן אינספור הצעות מסחריות שכוללות מוצרים של חד קרן. חלק מהאנשים שמציינים את התאריך בוחרים לקיים אירוע או מסיבה בהשראת חדי הקרן, לראות סרט בכיכובם של חדי הקרן וכן הלאה. כמובן שהציניים יטענו שכמו ימים מיוחדים רבים אחרים, ההחלטה להקדיש יום מיוחד לחדי הקרן היא בעיקר כלכלית ומיועדת לקדם מוצרים שונים, כמו תחפושות, פריטי לבוש, בובות, קישוטים – והרשימה עוד ארוכה, מאוד.
מונח אחד, הרבה שימושים שונים
יכול להיות ששמעתם על המונח "חד קרן", בווריאציות שונות, בהקשרים שונים בעולמות כמו דת, כלכלה ופילוסופיה. הנה רק חלק מהדוגמאות הבולטות:
🦄 החד קרן הוורודה הבלתי נראית (Invisible Pink Unicorn) – דמות בידיונית של אלה של דת פארודית, במטרה לבקר את המוסד הדתי במסגרת האמונה האתאיסטית. באופן שקצת מזכיר את מפלצת הספגטי המעופפת, הטענה כאן היא שבאופן דומה לכך שהאדם לא יכול בעצם להוכיח את הקיום של אלוהים או להפריך אותו, כך גם לגבי אלה שהיד חד קרן ורודה שאנחנו לא יכולים לראות
🦄 בעולם הפילוסופיה, חד קרן הוא דוגמה מעולה ליישות שאמנם לא קיימת במציאות, אבל כן במחשבה של האדם.
🦄 בתחום הכלכלה, "חד קרן" מתאר חברת סטארט אפ שהצליחה להגיע לשווי שוק מרשים של יותר ממיליארד דולר, אבל לא עשתה עדיין אקזיט או הנפקה, ככה שאי נמצאת בבעלותם של המקימים או משקיעים פרטיים
🦄 "חד קרן ורוד" הוא מונח שמתאר, די בביקוריות או באירוניה, אדם מרושע שמתחזה לאדם תמים
🦄 מכירים אישה שנמצאת בחיפוש אחר קשר עם זוג, ולא אדם בודד? לפי תורת הפוליאמוריה, היא יכולה לקבל את ההגדרה של "חד קרן". אולי כי נדיר למצוא נשים כאלה, לעזאזל
אומנות הציור של חדי קרן
מסתבר שהאומנות שהתפתחה סביב חדי קרן היא אחת המובהקות ביותר שיש בעולם הילדים. מספיק לראות את נתוני החיפוש שקשורים לחד קרן בגוגל כדי להבין. ברשימת הביטויים המחופשים ביותר תמצאו לדוגמה "חד קרן לצביעה", "חד קרן להדפסה", "דפי צביעה חד קרן" וכן הלאה. למעשה, וריאציות שונות של חיפושים שמלמדות את הדרכים להקים לתחייה חד קרן – נניח, "איך מציירים חד קרן" או "איך לצייר חד קרן חמוד" – הן המחופשות ביותר מבחינת חדי הקרן. לפני כמה שנים, גוגל אפילו פירסמה שהמונח "איך לצייר חד קרן" הגיעה לעשירייה הראשונה של מונחי ה"איך" באותה שנה. לא ראיתי את הרשימה המורחבת, אבל יכול מאוד להיות שמונחים אחרים שקשורים לחיה הקסומה, כמו "איך מאפרים חד קרן" או "איך לעשות עוגת חד קרן", היו במקומות גבוהים יחסית.
הנה למשל סרטון פופולארי מאוד, עם כ-32 מיליון צפיות (!), שמראה איך לצייר חד קרן חמוד:
למרבה הצער, משום מה לא מצאתי באינטרנט יותר מדי מדריכים שמסבירים איך לצייר חד קרן מפחיד (מה נסגר עם אנשים היום?). אחד המדריכים הכי קרובים שמצאתי הוא הסרטון החמוד הבא, שמראה איך לצייר חד קרן זומבי.
בחיפוש מהיר באינטרנט, תוכלו למצוא אינספור דפי צביעה של חד קרן. וזה עוד בלי להזכיר את אינספור האפשרויות שמעמידה עבורנו הבינה המלאכותית (AI), כולל ציורים ודפי צביעה ייחודיים, שאין לאף אחד אחר. עם קצת יצירתיות וסבלנות, תוכלו ליצור את חד הקרן המושלם שלכם.
חד קרן הוא סמל תרבותי
חדי קרן הופיעו באינספור טקסטים תרבותיים, בעיקר (אבל לא רק) מעולמות הפנטזיה. ראינו את חדי הקרן בסדרות לילדים כבר לפני כמה עשרות שנים (הדורות הראשונים של "הפוני הקטן שלי", בה יש סוסי פונים שמזכירים מאוד חד קרן, או סדרת האנימציה "לך מפה, יוניקורן!" מ-2018). היו כמובן כמה וכמה סרטי אנימציה על חדי קרן, כמו:
🦄"המשאלה של תלמה" (2024) החביב של נטפליקס, על סוסת פוני שהחלום שלה הוא להיות זמרת כוכבת. יום אחד היא הופכת לחד קרן מפורסמת, אבל מגלה שהתהילה עלולה לכלול צדדים בעייתיים גם עבור חדי קרן
🦄"החדקרן האחרון" מ-1982, המבוסס על ספר בעל אותו שם. זהו סרט אנימציה יפני-אמריקאי בריטי, על חדת הקרן האחרונה בעולם שמנסה לברר מה עלה בגורלה הגזע שלה. סרט עם הרבה מאוד מסרים חשובים ואלגוריות, שאת חלקם רק המבוגרים יבינו
🦄"מלחמת חדי הקרן" (2022), סרט אנימציה צרפתי-ספרדי למבוגרים שמציג עימות בין דובונים לחדי קרן ביער קסום, אליו מגיעים שני קרובי משפחה דובים
חדי קרן מופיעים גם בעולם המבוגרים, ולא רק בסרטים מונפשים. ראינו את היצור הקסום, בין השאר, בסרטי הרפתקאות קלאסיים (כמו "אגדה" עם טום קרוז, מיה שרה וכמובן שגם טים קארי, שגילם את פניוויז בייצוג הקודם שלו) ובסרטי מדע בדיוני. בגרסת הבמאי של יצירת המופת "בלייד ראנר" של רידלי סקוט, רואים התגלות של חד קרן בחלומו של ריק, גיבור הסרט. בלי ספויילרים, הגילוי הזה מרמז על הטוויסט המפורסם בסוף הסרט.
כמובן שחלק מהטקסטים האלו, כמו גם רבים אחרים בהם הופיעו חדי קרן, מבוססים על ספרים ("סיפורי נרניה", "אבק כוכבים" ועוד). אפשר לבנות גם על נטפליקס, שידועה בכמה בחירות מוזרות של סרטים, לנצל את מיתוס חדי הקרן. ראינו את זה ב"חנות חדי הקרן" המאוד בינוני, בבימויה ובכיכובה של ברי לארסון ("החדר", "קפטן מארוול"), על אמנית צעירה שמתפחת אובססיה לחדי קרן, עד שמישהו מציע לה את האפשרות לאמץ חד קרן אמיתי.
אי אפשר לדבר על יצורים מיתולוגיים, בהקשר של ספרים שהפכו לסרטים, ולשכוח את הארי פוטר. חדי קרן מוזכרים בעלילה בכמה וכמה מקרים, בדגש על הניגוד בין המראה התמים לצד המסוכן שלהם. חדי הקרן הם בעלי סגולות קסם מובהקות, מה שבא לידי ביטוי בעובדה שבשרביטות הקוסמים, לדוגמה, משלבים שערות זנב של חד קרן.
מכיוון שמדובר ביצור קסום וטהור כאחד, דם של חדי קרן יעניק למי שלוגם אותו תכונות קסומות, אבל גם קללה, שהופכת אותם למעין צל שחי בעולם שבין החיים למוות. חדי הקרן בעולם של ג'יי קיי רולינג הם חדשניים מאוד, ככה שהם נמנעים מחברת בני הדם. מתואר בספרים שבנות יכולות להתקרב אל חדי הקרן אם הן יחזיקו קוביית סוכר, מה שמתחבר אולי לצד התמים והמתוק של חדי הקרן, ואולי מהווה דווקא מטאפורה מוזרה מאוד למצב המיני של אותן בנות,. אם נחזור לסיפור המיתולוגי לפיו חדי הקרן "נמשכים" לבתולות. חד הקרן מופיע בפעם הראשונה בה הארי פוטר רואה את וולדמורט ביער, ב"הארי פוטר ואבן החכמים", כשזה שאין לומר את שמו עושה מעשה נורא שמראה שאין לו ממש צלם אנוש.
ואפרופו סוכר, "שהאזאם" המשעשע הציג פרשנות מעניינת למיתוס חדי הקרן והקשת בענן. מסתבר שכל מה שצריך כדי להילחם במפלצות הוא חבורה של חדי קרן, שתגיע כדי "לטעום את הקשת בענן", או בפירוש הצרכני של זה – סוכריות סקיטלס בכל הצבעים. יכול להיות שהסצנה הזו היא מוזרה, אפילו מסחרית, אבל יש בה צדדים משעשעים.
חד קרן מפחיד בסרטי אימה: מבקתת הפחד ועד ג'נה אורטגה
בקתת הפחד (2011)
כמו בכתבות בסקירת היצורים המיתולוגיים שלנו, החדשות הטובות הן שאפשר לסמוך על סרטי אימה שיראו לנו את הצדדים המפחידים של חדי הקרן. אחד הייצוגים הקצרים, אבל האפקטיביים, הוא ב"בקתת הפחד" (Cabin in the Woods) המעולה, שכללנו כבר בסקירת סרטי האימה שמתרחשים ביערות מפחידים. כזכור, הסרט הוא רפלקסיבי מאוד ומחבר אותנו לעולם של סרטי האימה, עם טוויסט גאוני שלא נחשוף כי אולי יש מישהו שלא ראה עוד את הסרט. בכל מקרה, חד הקרן מופיע כאן במסגרת מתקפת היצורים הקטלניים, מתכתב אולי עם הדימוי הרצחני הקודם שלו, של מי שעלול לשפד אדם עם הקרן החדה שלו. בלי ספויילרים, כמובן.
חד קרן רצחני (2018)
באופן לא מפתיע, יש כמה סרטים דלי תקציב שניסו לרכוב על המיתוס של חד הקרן. "חד קרן רצחני" (תרגום חופשי של "Killer Unicorn") מ-2018 הוא סרט די נידח, כמו שאפשר להסיק מהעובדה שבמשהו כמו שבע שנים, ראו ודירגו אותו רק כמה מאות גולשים ב-IMDB. הסרט, שמחזיק נכון לעכשיו בציון הלא מחמיא אבל המאוד לא מפתיע של 3.2 מתוך עשר, עוסק לפי התיאור ב"פסיכו אמריקאי, חיית מסיבות ותקליטן שמשתפים פעולה כדי להילחם בחד קרן רצחני", או משהו בסגנון, שמתקשר הפעם לתרבות הלהט"בית.
מהפוסטר, מהטריילר ומהביקורות הבודדות עולה שלא מדובר במשהו שאסור לפספס, בטח אם זוכרים שהנבל כאן הוא בעצם מישהו במסכה די רעה של חד קרן. את הסרט הזה אני באופן אישי פספסתי איכשהו, אבל הרעיון הכללי נראה נחמד למי שאוהב את סרטי האימה שלו זולים ורעים.
קרוסלת הגיהנום (2016)
בתור הורים, אתם בטח מכירים את הרגע בו הילדים שלכם עולים על קרוסלה תמימה של חדי קרן או סוסים בפארק שעשועים, ואתם מדמיינים תסריט אימה בו חדי הקרן יוצאים מהמתקן והופכים ליצורים רצחניים. לא מכירים? טוב, יכול להיות שזה רק הדמיון המפותח שלי. פאק, אני חייב להפסיק עם סרטי האימה האלו.
טוב, בכל אופן, זה הרעיון הכללי של טרילוגיית (!) סרטים די זניחים, שהענקתי לה את השם "קרוסלת הגיהנום" (CarousHELL, שם שבאנגלית נשמע כמובן הרבה יותר טוב) כי הנחתי שאף אחד לא טרח לתרגם אותם באופן רשמי. גיבור הסרטים כאן הוא דיוק, חד קרן מקרוסלה שמצליח איכשהו להשתחרר ומתחיל להתנקם באנושות, או משהו בסגנון. מהטריילר, הסרט נראה סופר מטופש וכמובן שגם מאוד מאוד דל תקציב, אבל יכול מאוד להיות שהפעם דווקא בקטע טוב. יחסית.
מוות של חד קרן (2025)
ממש לאחרונה, שמענו על סרט אימה מסקרן מאוד בכיכובו של חד קרן קטלני – למעשה, הסרט הזה הוא אחד הטריגרים העיקריים להכנת הכתבה הנוכחית. "מוות של חד קרן" (Death of a Unicorn) עוסק באב וביתו (פול ראד ואייקונית האימה ג'נה אורטגה, שסביר להניח שתהיה מעצבנת כהרגלה), שיום תמים אחד דורסים יצור שמתגלה בתור חד קרן. כמה אנשים רעים שומעים על הסגולות של חד הקרן, שכוללות למשל ריפוי של מחלות סופניות, וחושבים לנצל אותו לטובתם. אלא שאז מתחיל מסע הנקמה של מה שנראה כמו חד קרן נוסף.
הסרט, מבית A24, אמור להגיע לבתי הקולנוע ברחבי העולם כבר בעוד כמה חודשים.
אז האם העולם יגלה שחדי קרן יכולים להיות קצת פחות תמימים ממה שאנחנו חושבים, בין אם במיתולוגיות הקדומות ובין אם בסרטי האימה העכשוויים? ממש לא בטוח. עד שזה יקרה, כותב שורות אלה והרבה מאוד הורים אחרים צפויים להמשיך לממן מכיסם את מיתוס החד קרן ולתת להם להשתלט על העולם של הילדים שלנו, תוך כדי שהם צובעים אותו בוורוד ובמגוון צבעי הקשת. והאמת? כל עוד הילדות מאושרות מזה, מי אני שאתנגד?