מוצרי אימהמשחקי קופסה

אימה מחוץ לקופסא: גרסאות האימה של משחק הרמז

בתור ילד, תמיד אהבתי תעלומות בלשיות. ברור שבגיל צעיר לא ניסיתי (עדיין) לפענח פשעים, רציחות, היעלמויות ושאר נושאים שנמצאים במרכזם של הרבה מאוד מותחני אימה היום. הייתי כנראה צעיר מדי. בכל זאת, קראתי כמעט כל ספר בסדרת "צמרמורת", ראיתי סדרות מסתורין לצעירים כמו "סקובי דו", ובשלב מסוים גם שיחקתי במשחקים מתאימים. משחק הקופסה "הרמז" זכור לי בתור חוויה גדולה, ולכן כשהילדה שלי הגיעה לגיל שאפשר לפתור תעלומות בלשיות, כמה עשרות שנים אחרי, שמחתי לקנות לה משחק מסדרת "הרמז צעיר". תעלומה במסגרתה אנחנו צריכים לגלות מי אכל את עוגת השוקולד, מתי ומה בדיוק הוא שתה באותה זמן (כי ידוע שעוגת שוקולד הולכת מעולה עם קוקה קולה). זכור לי שהרגשתי הרבה מאוד נוסטלגיה לפגוש שוב את הדמויות שחשבתי ששכחתי, כמו פרופסור שזיפי, סגן אלוף חרדלי, הכומר גרין, העלמה שני ואחרים.

בשלב הזה, כשהילדה שלי מסוגלת לכתוב, לעשות אלימינציות ולחקור תעלומות בלשיות (נו, טוב. עם קצת עזרה שלי), אני לא יכול שלא לחשוב על השלב הבא. האם היא תוכל לשחק במשחק הרמז למבוגרים יותר, המבוסס על כמה מסרטי ומסדרות האימה המפורסמים. יכול להיות שהיא עדיין צעירה, אבל מה שמגניב כאן הוא שהמשחקים האלו יכולים להתאים גם למבוגרים. הנה סקירה של גרסאות האימה הבולטות של הרמז, שמביאות טוויסט רצחני למשחק המוכר.



מה זה הרמז?

הרמז הוא אחד ממשחקי הקופסה המוכרים מאז ומעולם. המשחק הקלאסי הזה הושק באנגליה עוד ב-1948, על ידי חברה בשם Weddington Games, לפי רעיון של אנתוני אי פראט. השורשים של הרמז הוא במשחק שהיה מצליח אז, בשם Ludo, אבל הגירסה הראשונית שידרגה את הרעיון שלו (באנגלית, אגב, המשחק ידוע גם בתור "Cluedo").

עלילת המשחק מזכירה סיפור בלשי של אגתה כריסטי. שישה אורחים מגיעים להתארח באחוזה המפוארת של ד"ר בלייק (בגרסה האנגלית) או מר בודי (הגרסה האמריקאית). אלא שהמארח נרצח, והגופה שלו מאותרת במדרגות המובילות למרתף הבית. השחקנים צריכים לגלות מי מבין שש הדמויות רצחה את הקורבן האומלל, באיזה כלי נשק היא השתמשה ומהו החדר בו התרחש הרצח. 

הרמז משחק קופסה - גרסאות אימה

איך משחקים הרמז?

למרות שהחוקים הבסיסיים של הרמז השתנו בלא מעט מקרים לאורך השנים, ולמרות שיש הרבה מאוד גרסאות עם חוקים משלהן, הרעיון הכללי הוא דומה. יש תעלומה שצריך לפתור, כאשר כל אחד מהשחקנים נכנס לצורך זה לנעלי הבלש. המטרה היא לפתור את התעלומה, שהיא בגרסאות הקלאסיות כאמור מקרה רצח. המשחק מתאים בדרך כלל ל-6-2 שחקנים. 

בנקודת ההתחלה של משחק קופסא הרמז, מניחים במעטפת הרצח שלושה קלפים – של חשוד, מיקום ונשק – בלי לראות כמובן מהם אותם קלפים. הקלפים האלו מייצגים את פתרון התעלומה. את הקלפי שנשארים מערבבים ומחלקים לשחקנים. כל שחקן, בתור, מטיל קוביות. הוא בוחר לאילו משבצות להתקדם, ובכל חדר יכול להציע השערה לגבי הרוצח וכלי הנשק, מה שיעביר את הקלפים האלו לחדר הרלוונטי. השחקנים האחרים יכולים להוכיח שהאשמה אינה נכונה, באמצעות קלפים קיימים שנכללו בהשערה (מה שאומר שהם לא במעטפה). השחקן שמחזיק בקלף ששולל את ההשערה מציג אותו לאדם ששיחק את התור. בהתאם לניחוש שלו, אותו שחקן יבצע אלימינציה. עד לצמצום האפשרויות, שיאפשר להסיק במידה רבה יותר של ודאות מה בדיוק קרה באחוזה. השחקן שמטיל האשמה נכונה הוא המנצח.

חשוב לציין שהרעיון הזה לא בדיוק נוכח בכל הגרסאות, בטח לא בנוסח של הרמז הצעיר הידידותי לילדים. חשוב להשקיע את הזמן הדרוש בקריאת ההוראות, גם מכיוון שבחלק מהגרסאות של הרמז משחק קופסא יש טוויסטים: קלפים מיוחדים כמו חשיפת רמזים או חסימת יריבים, החלפת קלפים, כלי נשק נוספים וכן הלאה.

משחק קופסה הרמז

כל היתרונות של הרמז משחק קופסא

משחקי קופסה מחזיקים בשורה ארוכה של יתרונות אפשריים. המוצלחים שבהם הם מהנים, משעשעים ויכולים להעביר לנו זמן איכות משותף, עם הילדים, החברים וכן הלאה. מחקרים מראים שמשחקים עשויים לתרום לרווחה הנפשית ולחיים החברתיים שלנו בכמה אופנים. הם עשויים לשפר כישורים חשובים, כמו יכולות קוגניטיביות, זיכרון, לוגיקה ופתרון בעיות (או תעלומות). משחק הקופסה הרמז יכול להוסיף לזה גם יכולת היקש, אלימינציה, ארגון פרטים ועוד. 

יתרון מרכזי הוא שאפשר למצוא היום מגוון רחב של גרסאות, שמדברות לכל אחד ואחת, בטווח גילים רחב. כך למשל תוכלו למצוא רמז המבוסס על הסיטקום "חברים", הגרינץ' של ד"ר סוס (שיש לו צד אפל יותר ממה שאנשים חושבים), הארי פוטר, "חברים", "המשרד", "מבוכים ודרקונים", "מוצאים את נמו" – והרשימה עוד ארוכה.



Shop Now


למה לקנות גרסה מפחידה של הרמז?

עד כאן הכול טוב ויפה, אבל אנחנו לא התכנסנו כאן כדי לדבר על משחקי קופסה או על תעלומות בלשיות. כאתר שמתמקד באימה ובגרסאות מפחידות של משחקים מוכרים – כמו מונופול אימה, פאזלים למבוגרים או טריוויה שכתבנו עליהם לא מזמן – השאלה המעניינת היא אילו גרסאות אימה של הרמז קיימות. 

על פניו, מדובר בזיווג משמיים: מסתורין הרי עומד במרכזם של הרבה מאוד טקסטים הנחשבים למפחידים. האימה פועלת על הרגשות שלנו יותר מכל ז'אנר אחד, מעלה תחושות של פחד, מתח וריגוש, ולפעמים גם מפעילה את המוח שלנו, כולל בניסיון לגלות מי אחראי למעשה נורא כלשהו. זה אולי לא מקרי שסרטי אימה בנוסח "מי עשה את זה" נחשבים לאהובים מאז ומעולם, ועושים קאמבק מרשים מאוד בשנים האחרונות.

למרות שלכל גרסת אימה של הרמז חוקים משלה, לפעמים תרתי משמע, אפשר לטעון שהגרסאות המפחידות נחשבות למאתגרות באופן יחסי, כולל ברמת החוקים. יש מגוון רחב של מכשולים, סכנות, מלכודות ואלמנטים משני משחק. ההתייחסות הישירה לעולם האימה בגרסאות המתאימות עשויה להגדיר את החוקים ולהכניס אותנו לאווירה הנכונה. גרסאות אימה מציעות לוחות בהשראת אותם תכני אימה מפורסמים, עם דמויות שאנחנו מכירים, כלי רצח רלוונטיים, תפאורה מפורסמת ועוד כמה טוויסטים. יכול להיות שלטעון שהמשחקים מכניסים אותנו לתוך ה"עלילה" של הסרט האהוב עלינו הוא מעט מוגזם, אבל עדיין אנחנו מקבלים כאן יופי של אווירה, ובהרבה מקרים השקעה מרשימה שלוקחת אותנו הכי קרוב שאפשר לאימה.

גרסאות האימה הבולטות של הרמז

שימו לב שרוב הגרסאות המפחידות של הרמז הן בהשראת סרט או סדרת טלוויזיה ספציפיים. עובדה זו מוסיפה לייחודיות של כל אחד מהמשחקים, והופכת אותם מתאימים מאוד למי שאוהב את אותם תכנים: רוב חובבי האימה אוהבים לדוגמה את "זה", ולכן מדובר באחת הגרסאות היותר מצליחות בז'אנר. 

האם המשחקים האלו מתאימים לילדים? זה כבר שיקול שלכם. חשוב כמובן לשים לב עד כמה המשחק מפחיד או פונה למבוגרים – למשל ברמת עיצוב לוח המשחק או אפילו ההוראות – ולוודא מהם הגילים המומלצים. מקסימום, תמיד יהיה לכם את הרמז צעיר, עם תעלומת כמו עוגת שוקולד שנעלמה או צעצוע שנשבר.

הרמז חמישה לילות אצל פרדי

משחק קופסה הרמז חמישה לילות אצל פרדי

אם קראתם את הסקירה באתר על הסרט "חמישה לילות אצל פרדי", תוכלו להסיק שכותב שורות אלה הוא כנראה לא קהל היעד של משחק הרמז המבוסס על משחקי הווידאו המצליחים. למרות זאת, גירסאת הרמז של חמישה לילות אצל פרדי נראית מעולה. היא מבוססת על המשחקים, או ליתר דיוק המשחק השני בסדרה. המטרה כאן היא לגלות מי מבין הבובות האנימטרוניות הרגה את המאבטח האומלל (שככל הנראה לא הצליח במשימה שלו לשרוד את הלילות בפיצריה), באיזה חדר של הפיצריה התרחש הרצח. מתאים ל-6-3 שחקנים בגיל מינימום של 12, לפי ההנחיות הרשמיות.

לקנייה ב-Walmart


הרמז הסיוט שלפני חג המולד

הרמז הסיוט שלפני חג המולד
גרסה זו מבוססת על "הסיוט שלפני חג המולד", סרט האנימציה הקלאסי שחוגג השנה 30 שנה. המטרה כאן היא לגלות מי חטף את סנדי קלוס, היכן הוא מוסתר ובאיזה נשק השתמשו לצורך החטיפה. במילים אחרות: מבחינה מעשית אתם צריכים להציל את חג המולד בעיר ליל כל הקדושים. תמצאו כאן לוח משחק בהשראת העולם הקסום של טים ברטון, שש דמויות חשודות מהארסנל של הסרט (כמו ג'ק סקלינגטון, סאלי, ראש העיר ואוגי בוגי), קלפי אישיות, קלפי תחבולה והפתעות נוספות.

המשחק מתאים לגילאי 8 ומעלה, כי בכל זאת הסיוט שלפני חג המולד הוא מהטקסטים של עולם האימה שמיועדים לקהל צעיר באופן יחסי.

 

לקנייה ב-Fun.com


הרמז סקובי דו

הרמז סקובי דו - גרסאות אימה של משחק הרמז
בגרסת הרמז של הסדרה המצוירת האהובה סקובי דו, אתם צריכים לפתור תעלומה מסתורית באחוזה הרדופה של גברת וויט. האתגר כאן הוא לגלות מי מבין הדמויות האהובות נחטף (סקובי דו, שאגי, וולמה, דפני, פרד וגברת ווייט), לאיזה אזור מבין תשעה אזורים היא נחטפה (לדוגמה, בית הקברות, הספרייה, חדר האוכל ועוד) ומה כלי הנשק ששימש לחטיפה, לפי קטלוג הרשעים של הסדרה: הפצצה של רוח ליצן הרפאים, שרשרת המפלצות של פרנקנשטיין, ספר הכשפים של קרלוטה ועוד.

הנה סרטון קצר על המשחק:

לקנייה ב-Fun.com


הרמז "זה"

הרמז זה
בשעה טובה, אנחנו מוסיפים לסקירה הנוכחית את פניוויז, הליצן המפחיד המפורסם בעולם. גרסת "זה" של הרמז הושקה ב-2017, במקביל לעליית הסרט המחודש הראשון. המטרה כאן היא לגלות מי הוא הבא בתוך להיחטף על ידי פניוויז, כאשר בגרסה זו של רמז דמויות שמגיעות היישר ממועדון הלוזרים המפורסם. החקירה המשולשת כוללת גם את המקום המיועד של החטיפה (לוקיישנים מוכרים מהעיירה דרי או מסביבתה), ומעניין לא פחות – באיזה חפץ ישתמש פניוויז כדי לפתות את הילד האומלל (סירת נייר, המשקפיים של ריצ'י, מקלט טלוויזיה, ביצה, ג'ק אין דה בוקס או התרופות של אדי).

לקנייה ב-Fun.com

לקנייה ב-Amazon


כשחדר בריחה והרמז נפגשים – Clue Escape Game

משחק בריחה הרמז

המשחק הבא בסקירה שלנו לא מבוסס הפעם על סרט אימה או סדרה מצליחה, אלא על הקונספט של חדרי בריחה שנחשב ללהיט עצום גם בקרב חובבי אימה. המשחק, שמתאים לפי ההנחיות לבני ולבנות 10 ומעלה, בוחן מה מתרחש אחרי הרצח של מר בודי, במשחק המקורי ההוא. השחקנים המוכרים מגיעים הפעם למלון חצות, ואחד מהם מנסה לגנוב מסמכים חשובים. הדבר המגניב כאן הוא שלוח המשחקים הוא דינמי וכולל אלמנט חדשני תלת ממדי, כלומר, חדרים חדשים שנוספים בכל פעם שפותרים חידות.

לקנייה ב-Fun.com


הרמז גרסת נבלי דיסני

אם תמיד חשבתם שלאגדות של דיסני יכול להיות צד אפל, המשחק הבא יכול להיות מצוין עבורכם (ועבור הילדים שלכם. כל עוד הם בני 8 ומעלה). Clue of Disney Villains Edition מציע טוויסט קסום, ובמילים אחרות תעלומה בה אתם צריכים לגלות מי מבין נבלי דיסני גנב את הקסם, איזה פריט הם גנבו והיכן הם החביאו אותו. רשימת ה"חשודים הרגילים" כאן כוללת את אורסולה ("בת הים הקטנה,), גסטון ("היפה והחיה"), ג'אפר ("אלאדין"), ליידי טרמיין (ידועה יותר בתור האם החורגת המרשעת מ"סינדרלה"), ד"ר פסילייה ("הנסיכה והצפרדע") ואמא גות'ל ("פלונטר"). יש כאן כמה חידושים נחמדים, התרחשים בכל פעם שהסמל של מליפיסנט – אפרופו רשעי דיסני – יוצא בקוביה, כמו להחליף קלפים עם שחקן אחר, מעבר חדר או חשיפת קלף.

לקנייה ב-Amazon

 

דילוג לתוכן