אימה זה מרזה? הדרך המומלצת והמהנה ביותר ל”דיאטת רצח”

יש הרבה מאוד סיבות לראות סרטי אימה, ומחקרים מסוימים מנסים לראות מדוע ולמה. בדרך כלל מתמקדים בסיבות הנפשיות והפסיכולוגיות שמסבירות את המשיכה שלנו לסרטי אימה ואת ההשפעות האפשריות שלהם, לכאן או לכאן. אלא שמסתבר, לפחות אם תשאלו חוקרים בריטים, שהסרטים יכולים לתרום גם לבריאות שלנו – ואפילו לגרום לירידה במשקל. אז האם סרטי אימה שורפים קלוריות? ומהם הסרטים ה”דיאטטיים” ביותר שיש? כל הסיבות שמסבירות למה גם לכם כדאי (אולי) לעבור דיאטת רצח.



ריצה OUT, רביצה מול הטלוויזיה IN

ככל הידוע לנו, התקיים עד כה מחקר אחד שבוחן האם סרטי אימה יכולים לתרום לירידה במשקל. ב-2012, חוקרים מטעם אוניברסיטת ווסטמינסטר הלונדונית בחנו בדיוק את ההשלכות של צפייה בסרטי אימה. המשתתפים במחקר, שהוזמן על ידי חברת השכרת הסרטים LOVEFilm, צפו בעשרה סרטי אימה מכל הזמנים, חלקם קלאסיים. החוקרים בחנו פרמטרים שונים שיכולים לתרום לירידה במשקל, בדגש על קצב פעימות הלב, פליטת הפחמן הדו חמצני וצריכת החמצן. הנתונים נמדדו לפני הסרט, במהלכו ולאחריו, במטרה לראות האם יש שינוי אותו ניתן לייחס אולי לסרטים עצמם.

ממצאי המחקר יכולים להסביר מדוע רביצה מול הטלוויזיה יכולה להיות לפעמים רעיון טוב. החוקרים ראו שסרטי האימה הביאו להגברת הדופק ולעלייה בקצב פעימות הלב. הדבר מגביר את רמות האדרנלין בגוף, ועשויה להיות לכך השפעה על המשקל: אדרנלין כידוע תורם להמרצת קצב חילוף החומרים, מאיץ את שריפת הקלוריות ואפילו גורם לשובע ולהפחתת תחושת הרעב. סצנות ההפחדה (“ג’אמפ סקיירס”) הן בעלות פוטנציאל ההרזיה הגדול ביותר.

האם סרטי אימה מרזים

עושים דיאטה? אלו הם הסרטים שכדאי לכם לראות

אם אתם מקבלים את העובדה שסרטי אימה יכולים אולי להפחית במשקל הגוף שלכם, כדאי שתדעו מהם הסרטים המוצלחים יותר מהבחינה הזו. באופן לא מפתיע, כדי שסרט אימה יגרום להשפעה כפי שנמצא במחקר הוא צריך להיות מוצלח. המחקר הראה שהסרט ה”מרזה” ביותר הוא “הניצוץ” של סטנלי קובריק מ-1980, שעשוי לגרום לפי הממצאים לשריפה של לא פחות מ-184 קלוריות בממוצע – כמות המדודה לקצת יותר מאשר חצי שעה של הליכה או לריצה בת כרבע שבע. 

במקום השני “מלתעות” של סטיבן שפילברג, שעשוי לשרוף 161 קלוריות בממוצע. “מגרש השדים” של ויליאם פרידקין מ-1973, שכבר הוכתר בכמה וריאציות כסרט המפחיד בכל הזמנים, הגיע למקום השלישי. הרשימה כוללת ייצוג גם לכמה סרטים מהמילניום הנוכחי, כולל “פעילות על טבעית” ו”המסור”.

זהו הדירוג המלא של סרטי אימה מרזים:

  1. “הניצוץ” (1980) – 184 קלוריות
  2. “מלתעות” (1975) – 161 קלוריות
  3. “מגרש השדים” (1973) – 158 קלוריות
  4. “הנוסע השמיני” (1979) – 152 קלוריות
  5. “המסור” (2004) – 133 קלוריות
  6. “סיוט ברחוב אלם” (1984) – 118 קלוריות
  7. “פעילות על טבעית” (2007) – 111 קלוריות
  8.  “פרויקט המכשפה מבלייר” (1999) – 105 קלוריות
  9. “המנסרים מטקסס” (1974) – 107 קלוריות
  10.  “פחד מצלמים” (2007) – 101 קלוריות

מיותר אולי לציין שהמחקר שבוצע הוא ראשון מסוגו, אינו כולל אוכלוסיית מחקר רחבה מדי שתאפשר להסיק על כלל האוכלוסייה ועשוי לכלול גם משתנים מתערבים שמסבירים את התוצאות, למשל מאפייני הנבדקים או הסרטים הספציפיים שנבדקו. 



רואים קומדיית אימה? זה יכול לעזור להרזות!

במהלך השנים התקיימו מחקרים נוספים שיכולים להסביר את ההיבט התזונתי של סרטי אימה, או סרטים כמכלול. אם אתם אוהבים לראות קומדיות אימה, או לחלופין סרטי אימה שהם כל כך גרועים עד שהם מצחיקים, יכול להיות שזה יגדיל עוד יותר את שריפת הקלוריות שלכם. כך למשל מחקר מצא שצחוק למשל כ-15-10 דקות מדי יום עדוי לתרום לשריפה של עד 40 קלוריות. הסיבה היא שהצחוק גורם לעלייה בקצב פעימות הלב וחילוף החומרים, אפקטים שנמשכים מעט מעבר לפרץ הצחוק בלבד. גם כאן, כמובן, דרושים מחקרים רבים נוספים כדי שיהיה אפשר להגיע למסקנות מרחיקות לכת.

העצה האחרונה שלנו בשבילכם היא, איך לא, להימנע מאכילה של פופקורן במהלך הצפייה בסרטי אימה – במיוחד כשהוא מוכן בצורה שאינה בריאה. האמת היא שלפופקורן יצא שם של אחד ה”אויבים” הגדולים של המשקל שלנו, אבל יכול להיות שהשד לא נורא כל כך. בפועל הפופקורן עשוי מגרעיני תירס, שעשויים לתרום לתחושת שובע, ובצורתו הטבעית (ללא שמן) מכיל מעט קלוריות – כך שזהו נשנוש הנחשב לבריא יותר מאשר חלק גדול מסוגי השוקולדים והממתקים.

אם אתם  מכינים פופקורן לבד, ללא תוספות כמו שמן, חמאה או מלח, תצרכו כ-30 קלוריות בלבד לכוס וגם תקבלו כמה רכיבים תזונתיים חשובים. הבעיה היא שהפופקורן בצורה המסחרית, כולל השקיות שאנחנו מוצאים ברשתות השיווק והדליים שנמכרים בבתי הקולנוע, כבר כולל כמות קלוריות גבוהה משמעויות עקב אותן תוספות לא בריאות: החל מכמה מאות קלוריות במקרה הרע ועד לכ-1,000 קלוריות במקרה הגרוע יותר. במילים אחרות: כדאי להימנע מהפופקורן המתועש, או פשוט לבחור מראש סרטי אימה מזוויעים שיסתמו לכם את התיאבון.



אז האם אפשר לוותר על מינוי לחדר הכושר, ולהתבסס בדיאטה שלנו על מינוי לנטפליקס? ממש לא בטוח. אנחנו ממליצים בכל מקרה על אורח חיים בריא ופעיל, הימנעות מרביצה ממושכת מול הטלוויזיה ושינה תקינה ורציפה ככל שאפשר; עם מינימום סיוטים ושיתוקי שינה. אבל היי, יכול להיות שיש לכם יופי של תירוץ למי ששואל אתכם למה אתם רואים סרטי אימה כל הלילה.