אימה תיירותיתמוזיאונים מפחידים

מוזיאון השעווה מדאם טוסו ניו יורק: מסע אייקוני בין זוהר לאימה

בניו יורק הכול בומבסטי הרבה יותר – ומסתבר שגם המוזיאונים. אם ניצמד להגדרה הרשמית של מוזיאון השעווה מדאם טוסו בניו יורק, מהרשת המפורסמת עם סניפים בכל רחבי העולם, הרי שמבטיחים לנו את "מוזיאון השעווה הגדול ביותר בעולם". כמיטב המסורת תוכלו למצוא כאן מאות בובות שעווה מכל התחומים, לצד כמה אטרקציות חווייתיות לא פחות מאשר להצטלם עם הדמויות האהובות עליכם. כן, כולל ייצוג מסוים לעולם האימה.

העובדה הראשונה היא שבאופן די מסורתי יש משהו מפחיד בבובות שעווה, שגורמות למעריצי האימה שראו סרטים בכיכובן לדמיין שבכל רגע, הבובה האהובה עליהם תקום לתחייה. מוזיאוני שעווה שונים בעולם, כמו מוזיאון השעווה במדריד או המוזיאון היחסית צנוע בברצלונה שסקרנו בעבר באתר, לקחו את זה כמה צעדים קדימה עם דמויות אימה ולפעמים גם אטרקציות מפחידות. 

בסקירה הבאה נציג לכם את כל מה שחשוב לדעת על מוזיאון השעווה בניו יורק, שמתיימר להציע למבקרים בו חוויה המשלבת היסטוריה, אומנות, בידור, תרבות פופ ולמרבה השמחה גם אימה. אז האם מצאנו אטרקציית חובה נוספת לאוהבי הז'אנר בתפוח הגדול?



מהו מוזיאון השעווה מדאם טוסו בניו יורק?

אם מסיבה מסוימת לא שמעתם מעולם על השם מדאם טוסו, ומשום מה לא קראתם עדיין את הסקירה שלנו על מדאם טוסו בלונדון, הנה הקדמה קצרה. רשת מוזיאוני השעווה מדאם טוסו נוסדה על ידי אמנית השעווה מארי טוסו, אי שם במאה ה-18. זה התחיל עם כמה תערוכות בודדות, ובעקבות ההצלחה שלהם נפתחו מוזיאוני שעווה בכל רחבי העולם. היום הרשת מונה כ-25 סניפים, בכל אחד מהם מאות בובות מושקעות וריאליסטיות ברובן, שנעשו על פי הטכניקה הייחודית שפיתחה טוסו. 

הסניף בניו יורק נפתח בשלהי שנת 2000 ונחשב לאחד הגדולים של הרשת. הוא מתפרס על פני חמש קומות ומציע יותר מ-200 פסלים, חלקם הגדול ברמת דיוק מרשימה מאוד. מכיוון שמדובר במקום מתויר מאוד, אתם יכולים להסיק אולי שהרוב המוחלט של הפסלים הם סלבריטאים שכמעט בכל העולם מכירים, בניגוד מסוים לחלק מסניפי הרשת האחרים בהם יש ייצוג לדמויות מההיסטוריה או הפולקלור המקומיים שהתייר הממוצע לא בהכרח מכיר. אבל עדיין, הווייב כאן הוא ניו יורקי לגמרי.

אילו פסלים ניתן למצוא במדאם טוסו ניו יורק?

בדומה לסניפים אחרים של מדאם טוסו, גם כאן החלוקה היא לכמה קטגוריות עיקריות (כולל אימה, בה נתמקד בהמשך). נכון לכתיבת שורות אלה, רשימת הפסלים המרשימה של המוזיאון כוללת את:

מוזיקה Music

מתחם מרשים ומושקע, שמשלב את המוזיקאים החשובים בהיסטוריה וכמה שמות לוהטים, אם כי למרבה הצער נראה שרוב הבובות כאן הן מהקטגוריה השנייה. הקטלוג כאן כולל את אלביס, ביונסה, הארי סטיילס, הראפרית מייגן די סטליון, הזמר הקולומביאני ג'יי בלווין, דואה ליפה (שכולנו תקווה שתהפוך מתישהו לבובת שעווה ותיעלם מהחיים שלנו, כיאה לשונאת ישראל מהנוראות ביותר שיש) ודרייק, אחת התוספות החדשות במוזיאון.

סצנת הגאלה של ניו יורק Glow Gala

מתחם מפואר על הגג, שיחשוף אתכם לסצנת הגאלה המפורסמת של ניו יורק. כאן תמצאו עוד סלבריטאים, כמו:

  • הזמרת אריאנה גרנדה, שגם הוכיחה שהיא יופי של שחקנית ("מרשעת") 
  • ג'סטין ביבר על אוסף הקעקועים שלו
  • אנג'לינה ג'ולי – השחקנית זוכת האוסקר אמנם ג'ולי נראית גם במציאות כמו בובת שעווה, אחרי כל הניתוחים שעברה, אבל כאן כנראה מדובר בבובת שעווה אמיתית
  • הדוגמנית, השחקנית והזמרת ההודית פריאנקה צ'ופרה, שהתפרסמה אחרי הזכייה שלה בתור מיס עולם בשנת 2000 ולקחה חלק בלא מעט סרטים, כמו "משמר המפרץ" עם דה רוק, זאק אפרון ויקירת האתר אלכסנדרה דדריו, הקומדיה הרומנטית "כמה רומנטית" עם רבל וילסון וליאם המסוורת' ועוד 
  • השחקנית וכמה מבני משפחת קרדשיאן, כמובן.

תמצאו כאן גם מופע אינטרקטיבי ב-360 מעלות, מבוסס על טכנולוגיית הקרנה מתקדמת, במסגרתו סלבריטאים כמו ליידי גאגא, קייטי פרי ואחרים רוקדים לצלילי שיר, כשהם לבושים כמו שהופיעו בערבי גאלה.


NYC Sightseeing Pass


מחווה לניו יורק Seasons Of New York City

באזור הזה, תראו את המידטאון של ניו יורק קם לתחייה. תוכלו לבקר ב"ארץ הפלאות של חג המולד" עם מריה קארי (אפרופו סרטי אימה), לחלוק מונית עם דרו בארימור, לשבת מתחת לעץ הדובדבן עם סלינה גומז, להרים כוסית עם ליאונרדו די קפריו, לשבת לארוחת בוקר עם אודרי הפבורן, לרקוד על עמוד ליד ג'ניפר לופז, "להכין" שעווה במפעל של האמן אנדי וורהול ועוד. לא באמת תעשו את הדברים האלה, אבל סביר להניח שרוב המבקרים יצטלמו בפוזות מתאימות, לא?

ביקור באולפני MTNY

במסגרת הביקור באולפי MTNY, תוכלו להתארח בספת הטורקיז של תוכנית הלילה של ג'ימי פאלון, להצטרף לתחזית עם אל רוקר או לשדר חדשות עם מייקל סטראהאן, שחקן הפוטבול לשעבר שהפך לעיתונאי ולמנחה טלוויזיה. 

הגיבורים של מארוול Marvel Heroes

בחלק הזה של מוזיאון השעווה בניו יורק תפגשו כמה מהדמויות המוכרות מהיקום הקולנועי הרחב מאוד של מארוול, כמו קפטן אמריקה, ספיידרמן, ת'ור, הענק הירוק, ניק פיורי (בגילומו המצוין של סמואל ל. ג'קסון בסרטים מארוול), קפטן מארוול (בייצוג האחרון של ברי לארסון) ועוד.

אחת מגולות הכותרת במוזיאון היא סרטון ארבעה ממדים (Marvel Universe 4D) שינסה להכניס אתכם לסרט גיבורים של מארוול. במסגרת העלילה תפגשו דמויות כמו ספיידרמן, אנטמן והצרעה, ת'ור, קפטן מארוול, הפנתר השחור, גרוט ואחרים, במאבק שלהם מול לוקי. יש אפקטים מיוחדים, כמו רוח או מים, שאמורים להכניס אתכם לחוויה.

דמויות אחרות מהקטלוג של מוזיאון השעווה ניו יורק

חשוב לזכור שמוזיאון השעווה מדאם טוסו מעדכן את הקולקציה שלו כמה פעמים בשנה, ולא תמיד אפשר לדעת מראש מי בדיוק יעמוד בגירסת השעווה שלו במועד הביקור שלכם. לדעתנו זה דווקא יתרון, כי במקומות מהסוג הזה חשוב להשאיר קצת מקום להפתעות.

בין הבובות שכיכבו במוזיאון או עדיין בולטות בו, אפשר להזכיר את:

  • שחקני קולנוע – שמות כמו דווין "דה רוק" ג'ונסון, מתיו מקונוהי, ליאונרדו דיקפריו, טו םקרוז, ג'ורג' קלוני, קייט וינסלט, ג'ניפר אניסטון, ג'ודי פוסטר, ג'וליה רוברטס, כריס פראט, זאק אפרון, ג'וני דפ, בראד פיט, שרה מישל גלר וזנדאיה
  • מנהיגים מארצות הברית ורחבי העולם, כמו בנג'מין פרנקלין, דונאלד טראמפ, ג'ו ביידן וקמלה האריס בחדר הסגול (מה שכמובן ידרוש עדכון בעקבות תוצאות
    הבחירות האחרונות בארצות הברית), ברק אובמה, ג'ורג' וושינגטון, ריצ'ארד ניקסון, הדלאי לאמה, מרטין לותר קינג ואחרים
  • מוזיקאים – מייקל ג'קסון, פרנק סינטרה, אלביס פרסלי, טיילור סוויפט, ריהאנה, שאקירה, ליידי גאגא, פארל וויליאמס, סלינה גומז, שון מנדס ועוד
  • אייקונים – ביניהם אלברט איינשטיין, צ'ארלי צ'פלין, מרילין מונרו, ג'יימס דין, פרידה קאלו ואפילו מארק צוקרברג
  • ספורטאים – מייקל ג'ורדן, מוחמד עלי, יוסיין בולט, ליאונל מסי, כריסטיאנו רונאלדו, מייקל פלפס, סטפן קארי, בייב רות' ועוד
  • דמויות מסרטים ומסדרות, כולל ייצוג מסוים לעולם האימה: "מגרש השדים", "E.T", "שליחות קטלנית", "קינג קונג" ועוד
  •  אופנה – בעיקר דמויות שעווה של דוגמניות מהטופ העולמי, כמו היידי קלום, טיירה בנקס, אלסנדרה אמבורסיו, אדריאנה לימה, סופיה ורגארה, קנדל ג'נר ואחרות


NYC Sightseeing Pass
 


חוויית ברודווי Star on Broadway

אי אפשר לדבר על ניו יורק ולא להזכיר את ברודווי, אולי התיארטון המפורסם ביותר בעולם. במוזיאון השעווה יש אזור מיוחד שלוקח את המבקרים למאחורי הקלעים של מופע ברודווי, עם פעילויות כמו יצירת מוזיקה בעזרת כלי נגינה אינטרקטיביים, תלבושות מהרפרטואר הרחב של התיאטרון שיאפשרו לכם לראות את עצמכם על הסט, "הצטרפות" לקאסט של הצגה ועוד.

מה מוזיאון השעווה בניו יורק מציע לחובבי האימה?

אייקוני האימה של האחים וורנר Warner Bros Icons of Horror

גולת הכותרת של הביקור כאן, מבחינתם של חובבי האימה כמובן. האזור מוקדש לסרטי האימה של האחים וורנר וניו ליין סינמה, וכולל תפאורה בהשראתם, עם אפקטים והפתעות שונות שיכניסו אתכם לאווירה. אל תצפו כאן ליותר מדי הפחדות, כי בכל זאת מדובר במוזיאון שעווה ולא באטרקציה נוסח דאנג'ן, אבל לחובבי האימה זה יכול להספיק.

נכון לנקודת הזמן הנוכחית, תפגשו כאן ארבע דמויות מארבעה סרטים בולטים של האחים וורנר:

  • הליצן המרקד פניוויז מסרטי "זה", בפסל שעווה שנעשה לפי הייצוג המעולה של הליצן על ידי ביל סקארסגארד בשני להיטי האימה מ-2017 ו-2019
  • הנזירה מייקום הקולנועי של "לזמן את הרוע", דמות שלדעת כותב שורות אלה ראויה לסרטים הרבה יותר מוצלחים (ומפחידים) מהשניים שהיא הייתה הנבלית המרכזית בהם
  • רייגן מ"מגרש השדים" של ויליאם פרידקין מ-1993 – ללא ספק אחת מדמויות האימה המפחידות מאז ומעולם
  • אנאבל מסרטי "לזמן את הרוע", שהופיע בהתחלה בתפקיד קטן אבל קיבלה בהמשך שלושה סרטים משל עצמה. גם כאן, הייצוג הוא של אנאבל כמו שאנחנו מכירים אותה מהסרטים, ולא בובת הראגדי אן האמיתית (אבל המשעממת יותר למראה) שעליה מבוססים הסרטים

ביקור במתחם אייקוני האימה כלול בכרטיס הכניסה של מוזיאון השעווה, אבל בכל זאת יש כמה דגשים שחשוב לזכור לפני הביקור כאן. באתר המוזיאון ממליצים שהכניסה תהיה לבני ולבנות 13 ומעלה, מהסיבה הפשוטה שמדובר באזור שעלול להפחיד את הקהל הצעיר בגלל החושך, האפקטים המיוחדים וכדומה. הביקור כאן פחות מומלץ לאנשים הסובלים ממצבים כמו בעיות לב ולחץ דם, נשים בהריון, בעלי רגישות חושים, אנשים המושפעים מאורות מהבהבים או מרעשים חזקים וכן הלאה.

ברור שאם אתם חובבי אימה שכבר התנסו באטרקציות מהסוג הזה, לא צפויות להיות לכם כאן בעיות.

משחק Clown Chaos בשבעה ממדים (7D) 

אטרקציה נוספת, בתשלום נוסף למעט בחבילות הכול כלול, שתדבר מאוד לחובבי האימה ולכל מי שמפחד מליצנים מאיימים. זוהי חוויה אינטרקטיבית ומולטי סנסורית בשבעה ממדים, בה אתם צריכים לירות בליצנים ביריד אימה כדי לשרוד או לנצח את החברים שלכם.


אטרקציות נוספות (ולא מפחידות)

סיור מודרך מאחורי הקלעים Behind the Scenes Tour

אם אתם רוצים להיכנס קצת יותר לעובי הקורה, תוכלו לעשות את זה במסגרת סיור מודרך של כחצי שעה, שיסביר לכם בפירוט (באנגלית, כמובן) איך בדיוק יוצרים את בובות השעווה. זהו סיור מאחורי הקלעים, בו תיחפשו לתהליך הפיסול, העיצוב והצביעה, תראו את ארון הבגדים של המוזיאון ותלמדו איך יורדים לרזולוציות הקטנות של כל דמות, למשל בעזרת השימוש בשיער אנושי. 

הסיור יוצא מדי יום בשעות 12:00 ו-14:00, כשעל המזמינים להגיע למדאם טוסו לפחות חצי שעה לפני המועד שקבעו.

הסיור כרוך כמובן בתשלום נוסף למחיר הכניסה, שבכל מקרה תצטרכו לשלם (במילים אחרות: אי אפשר לערוך סיור בלי להיכנס למוזיאון עצמו). שימו לב שבמהלך הסיור, חל איסור לצלם.

יצירת תבנית שעווה של היד

אם רציתם לראות איך היד שלכם נראית בתור שעווה, האטרקציה הבאה היא בשבילכם. בתשלום נוסף – שוב, בלי קשר לכניסה למוזיאון, עליה תצטרכו לשלם בכל מקרה – תוכלו ליצור תבנית שעווה של כף היד שלכם (כף יד אחת בלבד), מה שיכולה להיות יופי של מזכרת מהאירוע. יש אפשרות להתאים את כף היד לרצונות שלכם, למשל מבחינת הצבע או הדוגמה.

הפעילות מיועדת מגיל חמש ומעלה, ולפי אתר המוזיאון אינה מומלצת לאנשים בעלי עור רגיש או אלרגיות, אנשים עם בעיות לב ונשים בהריון.

 

מוזיאון השעווה מדאם טוסו ניו יורק – כל מה שחשוב לדעת

שעות פתיחה:

שעות הפתיחה של מדאם טוסו בניו יורק משתנות לאורך השנה, ומומלץ מאוד לבדוק לפני הביקור שלכם מה צפוי בתאריך הספציפי (תוכלו לראות את המידע הזה באתר הרשמי של המוזיאון).

ברמה הכללית, המוזיאון פתוח לרוב מדי יום החל מהשעה 10:00 בבוקר ועד השעה 19:00, או 22:00-21:00 בזמנים עמוסים יותר בלוח השנה התיירותי. שימו לב שהכניסה האחרונה היא בשעת הסגירה. 

כמה זמן להקדיש למוזיאון השעווה של ניו יורק?

עבור רוב המבקרים, שיטוט בין פסלי השעווה במוזיאון – עם הרבה מאוד תמונות תוך כדי – אמור להספיק. הסיור הוא עצמאי ובדרך כלל לוקח משהו כמו 90-60 דקות. אם אתם רוצים לקחת חלק בפעילויות שהמוזיאון מציע, יכול להיות שתהיו כאן קצת יותר זמן.

סוגי כרטיסים ומחירים:

בדומה לסניפים אחרים של מדאם טוסו, גם מוזיאון השעווה של ניו יורק מציע כמה סוגי כרטיסים, כמו גם אפשרות לשלב את האטרקציה אם אחרות מהמגוון הרחב (מאוד!) של ניו יורק:

🎫 כרטיסי סטנדרט (Standart Tickets), שכוללים את הכניסה למוזיאון וסרטון ה-4D של גיבורי מארוול

🎫 כרטיס המשלב כניסה למוזיאון, סרטון ה-4D של מארוול, סרטון ה-7D של הליצנים ופס תמונות דיגיטלית

🎫 חבילת הכול כלול (All Inclusive), שכוללת בנוסף לאטרקציות מהסעיף הקודם גם את הכנת תבנית השעווה של כף היד של המבקר 

🎫 סיור מודרך – כרוך בהזמנה מראש, בנוסף לכל אחד מסוגי הכרטיסים, דרך אתר המוזיאון

🎫 ה-Explorer Pass של ניו יורק, שמאפשר לכם לבחור בין 2 ל-10 אטרקציות ולשלם עליהן מחיר מוזל בעשרות אחוזים

איפה מזמינים כרטיסים?

את הכרטיסים למוזיאון מדאם טוסו תוכלו באתרים הבאים:

מומלץ מאוד לקנות כרטיס כניסה מראש, בהתאם לאופציה האהובה עליכם, מה שיכול לחסוך לכם את התורים בקופת הכרטיסים (שעלולים להיות מייגעים מאוד) וגם לחסוך לכם כסף לעומת הזמנה במקום עצמו. אתרי הכרטיסים הגדולים מציעים אפשרות לשינויים או לביטול חינם עד 24 שעות לפני מועד האטרקציה, וזה יתרון עצום בטיולים בניו יורק, שדורשים כמעט תמיד גמישות.

להזמנת כרטיסים ב-Get Your Guide

להזמנת כרטיסים ב-Viator

להזמנת כרטיסים ב-Klook

להזמנת כרטיסים באתר הרשמי



איך מגיעים למוזיאון השעווה בניו יורק?

מוזיאון השעווה מדאם טוסו ממוקם ברחוב ה-42 של שכונת טיימס סקוור במנהטן, ניו יורק, כך שמדובר באזור נגיש מאוד, שנמצא במרחק נגיעה מחלק מאתרי החובה החשובים ביותר של ניו יורק. 

תוכלו להגיע למוזיאון השעווה עם סאבווי, אוטובוסים, מונית ואפילו רכב, אם אתם שוכרים רכב בניו יורק. מידע מפורט לגבי דרכי ההגעה תמצאו כאן.

כמה דגשים חשובים לפני הביקור:

  • אסור לאכול או לשתות בתוך המוזיאון. אם אתם מגיעים עם אוכל, תצטרכו לסיים אותו לפני שאתם נכנסים למוזיאון
  • מותר לצלם במוזיאון, למעט במסגרת הסיור המודרך
  • חל איסור להכניס חיות מחמד למוזיאון, למרות שהיה יכול להיות משעשע לראות כלבים נובחים על בובות שעווה ולא מבינים למה הן לא זזות
  • המוזיאון כולו נגיש לכיסאות גלגלים, ואלה חדשות מעולות שלמרבה הצער לא מובנות מאליהן. המוזיאון לא מספק כיסאות גלגלים

מחפשים אטרקציית חובה נוספת בניו יורק? בואו לקרוא את הסקירה שלנו על הצד המפחיד של פסל החירות!