הצד המפחיד (ויש כזה) של מוזיאון השעווה מדאם טוסו לונדון

על הצדדים המפחידים של לונדון כתבנו כבר יותר מפעם אחת באתר שלנו, עם אטרקציות מפורסמות (יותר או פחות) שמומלצות לכל חובב אימה באשר הוא. חלק מרכזי אחר בעולם האימה הוא מוזיאוני השעווה, גם הם בעלי פוטנציאל הפחדה – ותודה גם לסרטים שהראו לנו את זה. אם מחברים בין שני הקטבים האלו, מקבלים את אחת האטרקציות היותר מפורסמות ומבוקשות בלונדון, וממש לא רק עבור חובבי האימה. מוזיאון השעווה לונדון, הלא הוא מדאם טוסו, הוא אתר חובה בביקור בבירה האנגלית. מה בדיוק מוזיאון השעווה בלונדון מציע עבורנו, עד כמה הביקור בו מפחיד ואילו טיפים קטנים יוכלו לשפר בגדול את חוויית הביקור במוזיאון?

ההיסטוריה של מוזיאון השעווה לונדון

אם לא שמעתם אף פעם את השם מדאם טוסו, יכול להיות שיש לכם יותר מדי שעווה באוזניים. המדובר הוא ברשת שכוללת כ-25 מוזיאוני שעווה ברחבי העולם, הראשון וכנראה גם המפורסם ביותר ממוקם בלונדון. הנפש החיה (טוב, נו. כבר לא ממש) מאחורי המוזיאונים היא פסלת פסלי השעווה הצרפתייה מרי טוסו. טוסו קיבלה את ההשראה שלה מרופא בשם ד”ר פיליפ קורטיוס, המעסיק של אימה שבביתו היא גדלה. קורטיוס, שעסק בתקופה הזו בפיסול שעווה בתור תחביב, למיד את מארי טוסו את כל מה שחשוב לדעת על אומנות השעווה. את הפסל הראשון שלה, של הסופר והפילוסוף הצרפתי הנאור וולטר, יצרה עוד ב-1777. לאחר מכן היא החלה להרכיב קולקציה של פסלים, איתם עברה ללונדון לקראת סוף המאה ה-18.

ב-1835 פתחה מארי טוסו את מוזיאון השעווה הראשון, ברחוב בייקר המפורסם בזכותו דמותו הבדיונית של שרלוק הולמס, שהתגורר שם בספריו של ארתור קונאן דויל. ב-1884 מוזיאון השעווה בלונדון שינה את כתובתו לדרך מרילבון, בה הוא ממוקם עד עצם היום הזה.

מוזיאון השעווה לונדון - כניסה
הכניסה למוזיאון השעווה בלונדון. צילום:Jordiferrer. רישיון: CC BY-SA 4.0

בובות בכל מקום… מה תמצאו במוזיאון מדאם טוסו בלונדון?

מוזיאון מדאם טוסו לונדון מציע, ניחשתם נכון, רשימה אינסופית של פסלי שעווה מרשימים מאוד שנעשו על פי טכניקת העבודה שייסדה מארי טוסו, כמה מאות שנים קודם לכן. המוזיאון מציע מאות פסלים שמתחלפים מפעם לפעם, כאשר הקולקציה הנוכחית מורכבת מ-11 אזורים שונים. בכל אחד מאזורי המוזיאון תמצאו עשרות פסלים ברמת דיוק מרשימה מאוד, שמצליחה ברוב המקרים לתפוס במדויק את האופי והמאפיינים של הדמות (וזה לא מובן מאליו, עיין ערך תערוכות השעווה שראינו כאן אצלנו בשנים האחרונות, שכל קשר ביניהן לבין המקור היה מקרי). וכן, ליד רוב הפסלים תמצאו תיירים שעושים סלפי או מצטלמים באותן פוזות בדיוק, בלי שהם מודעים לכך שזה נראה קצת מגוחך ובעיקר מעצבן את התיירים האחרים שרוצים לצלם את דמויות השעווה בלי יותר מדי הפרעות ברקע.

בין הדמויות שכיכבו (ובחלקן הגדול עדיין מככבות) במוזיאון תמצאו את:

Load WordPress Sites in as fast as 37ms!
  • מוזיקה: דיוויד בואי, פרדי מרקורי, בוב מארלי, ג’ימי הנדריקס, אדל, בריטני ספירס, ביונסה, איימי ווינהאוס, ריהאנה, מיילי סיירוס, דואה ליפה, אד שירן ואחרים
  • קולנוע: למשל כל שש הדמויות הקולנועיות של ג’יימס בונד, הטרמינטור בגילומו של שוורצנגר, E.T, סטיבן שפילברג, אודרי הפבורן, אלפרד היצ’קוק, אנתוני הופקינס, מייקל קיין, קטניס מ”משחקי הרעב” ואחרים
  • ספורט: מוחמד עלי, מסי, רונאלדו, פלה, יוסיין בולט, רפאל נדאל ועוד
  • מתחם מארוול: עם דמויות כמו ספיידרמן, הענק הירוק, קפטן מארוול, קפטן אמריקה, איירון מן והפנתר השחור
  • הארמון המלכותי: בובות שעווה מלכותיות או נשיאותיות מכל רחבי העולם, בדגש כמובן על הממלכה הבריטית. אליזבת’ הראשונה, אליזבת’ השנייה והנסיך פיליפ, צ’ארלס השלישי, הנסיכה דיאנה, הנסיך והנסיכה מוויילס, ברק אובמה, נפוליאון ואחרים
  • Awards Party – “טקס פרסים” נוצץ ובו פסלים של ליאונרדו די קפריו, בראד פיט, אנג’לינה ג’ולי, דווין “דה רוק” ג’ונסון, דיוויד וויקטוריה בקהאם, מוחמד סלאח ואפילו כמה “היט גירלס” נוכחיות כמו זנדאיה
  • מלחמת הכוכבים – מתחם מדליק שמשחזר דמויות וגם סצנות מהסרטים
Madame-Tussauds-London

הכירו את תא האימים של מוזיאון השעווה בלונדון

בחלק מהקטגוריות שראינו קודם לכן, תמצאו כמה דמויות שאפשר לקשר במידה כזו או אחרת עם עולם האימה. החדשות הטובות הן שבמוזיאון השעווה מדאם טוסו בלונדון תמצאו גם חלל נפרד המוקדש לתחביב הגדול ביותר שלנו, והוא תא האימה (Chamber Of Horror). עוד בשנת 1802 פתחה מארי טוסו גלריית אימה בחדר נפרד בתצוגה שלה בלונדון, גם כאן בהשראה של תצוגה דומה של אותו פיליפ קורטיוס. התוספת החדשה של טוסו, שכללה בין השאר ראשים של דמויות היסטוריות ופסלים של גיליוטינה וכלי מוות אחרים, זכתה להצלחה מרשימה מאוד. 

במהלך השנים הרכיבה מארי טוסו תצוגות דומות, ולכן לא מפתיע שגם במוזיאוני השעווה הנושאים את שמה יש ייצוג נאה לדמויות אימה. ב-1996 המתחם שופץ וכלל דמויות אמיתיות וידועות לשמצה, החל מפושעים בריטיים מוכרים פחות או יותר, ועד לדמויות כמו ולאד המשפד או אדולף היטלר. בשנת 2016 נסגר תא האימים של מוזיאון השעווה לונדון, כדי לפנות מקום לתצוגה של שרלוק הולמס. החדשות הטובות הן שבאוקטובר 2022, הוא נפתח במתכונת מחודשת.

 

אם אתם מחפשים דמויות שעווה של אייקוני אימה מהסרטים, כמו פרדי קרוגר, מייקל מאיירס, פניוויז וצ’אקי, זה כנראה לא המקום עבורכם (לפחות בנקודת הזמן הנוכחית) – למרות שיש מוזיאוני שעווה שכן מכילים אזור כזה, כמו הסניף הניו יורקי של מדאם טוסו או מוזיאון השעווה הקטן יותר של ברצלונה. מה שכן תמצאו כאן הוא מקרים אמיתיים מההיסטוריה האפלה של לונדון, לאורך של כ-150 שנה, או כפי שמתואר באתר המוזיאון: “פשעים אמיתיים שהשפיעו על חיים אמיתיים”. 

ארסנל הדמויות של “תא האימה” של מדאם טוסו לונדון כולל בין השאר את:

  • האחים קריי – תאומים זהים שעמדו בלב הפשע המאורגן באיסט אנד של לונדון בשנות ה-50 וה-60, כל אחד מהם נכנס למאסר עולם עקב רצח. אולי אתם זוכרים אותם מהסרט “אגדת האחים קריי” מ-2015 בכיכובו של טום הארדי המצוין (שגם הוא, אגב, מוצג במוזיאון השעווה)
  • ג’ון כריסטי – רוצח סדרתי ונרקופיל בריטי, שרצח לפחות שמונה אנשים בשנות ה-40 וה-50 של המאה הקודמת. הוא נשפט בפועל ונתלה רק על רצח אחד, של אשתו. למרבה הזוועה שכנו נתלה שלא בצדק עבור חלק מהרציחות שביצע כריסטי, מה שנחשב למקרה משפיע בבחינת עונש המוות בבריטניה
  • ג’ון היי – רוצח סדרתי בריטי הנודע בתור “רוצח אמבט החומצה”, ככה שאתם יכולים להבין בדיוק מהי שיטת ההרג הנוראית שהוא בחר עבור קורבונתיו. הוא הורצע ברצח של שישה אנשים – למרות שטען שרצח תשעה – ונתלה למוות ב-1949
  • דניס נילסן – רצח צעירים מהקהילה הגאה בלונדון בין השנים 1978 ל-1983. לא ברור כמה צעירים בדיוק הוא רצח, כשהמבקרים טוענים שהמשטרה לא התייחסה למקרים אלו ברצינות עקב מאפייני הקורבנות
  • רות אליס – רות אליס, שנתלתה ב-1955 על רצח בן הזוג שלה (שלדבריה התעלל בה). היא האישה האחרונה שקיבלה עונש מוות מהסוג הזה בבריטניה, וגורם מרכזי לכך שעונשי מוות בוטלו בשלב מסוים
  • ג’ק המרטש – כנראה הדמות המוכרת ביותר ברשימה הזו. “הרוצח מוויטצ’אפל” רצח נשים בודדות שעסקו בזנות במקומות פומביים ובצורה אכזרית במיוחד. למרות שזהותו האמיתית לא ידועה עד היום, ואולי בגלל זה, הוא נחשב לדמות המרכזית של מיתולוגיית האימה הלונדונית

חוויות אחרות במוזיאון מדאם טוסו בלונדון

בביקור קודם שלי בלונדון, אי שם בתחילת שנות העשרה, נהנינו לבקר במבוך קצר אבל חביב בהחלט עם כמה הפחדות מז’אנר האימה. היום למרבה הצער האטרקציה הזו לא קיימת במוזיאון, אבל כן תוכלו למצוא כמה חוויות (Experiences) שנראות בהחלט מהנות, וחלקן אפילו קשורות לאימה:

Alien Escape

אוהבים את סרטי “הנוסע השמיני”? קשה להאמין שלא. האטרקציה הזו, תחת המשפט הפרסומי המבריק “במוזיאון השעווה מדאם טוסו לונדון כולם ישמעו אתכם צורכים” (פרפרזה של הטאגליין המפורסם של הסרט), נפתחה לכבוד יציאתו של “הנוסע השמיני: קובננט” ב-2017. בין השאר, תכולו למצוא כאן את דמות השעווה של מייקל פסבנדר וכמובן שגם את החייזר האהוב עלינו, כולל שחזור של כמה סצנות מפורסמות מהסרטים. לפי אתר המוזיאון, האזור הזה אינו מומלץ לילדים מתחת לגיל 15 ולאנשים רגישים למראות מפחידים.

הנה הטריילר של האטרקציה, שנראה קצת כמו טריילר של סרט אימה:

 

Kong: Skull Island 

 “קונג: אי הגולגולות” הוא סרט אקשן חביב מאוד מ-2014, בכיכובם של טום הידלסטון, סמואל ל. ג’קסון, ברי לאסון ואחרים. בסרט, המהווה למעשה איתחול של סרטי “קינג קונג” והסרט השני ביקום הקולנועי המפלצתי המחודש של גודזילה וקינג קונג, קבוצת חוקרים ואנשי צבא מתרסקים על אי הכולל גורילה ענקית ועוד כמה הפתעות. המוזיאון מציע אפשרות לפגוש את הראש הענקי של קונג, שנע בזכות טכנולוגיה מתקדמת, ובדרך לשם להיתקל במלכודות שונים ובדמות שעווה של קפטן ג’יימס קונארד (דמותו של טום הידלסטון בסרט)

Spirit Of London Ride

נסיעה במונית לונדונית שחורה ואייקונית, שתעביר אתכם בין נקודות חשובות, חלקן טראומטיות, בהיסטוריה של לונדון: המגפה, השריפה הגדולה, מלחמות ועוד. התחנות האלה מוצגות עם בובות, אפקטים של תנועה, צלילים ועוד. למרות שזו לא אטרקציית אימה במהות שלה, יש כאן כמה מראות שעלולים להפחיד את הקטנים. לכן יש צורך בליווי מבוגר מתחת לגיל או לגובה מסוים, וכמובן – לשיקול דעת האם האטרקציה הזו מתאימה לילדים שלכם

הנה סרטון POV מהאטרקציה. ממליצים לראות כדי לקבל רושם כללי, אבל לא לעשות לעצמכם ספויילרים גדולים מדי:

Marvel Universe 4D

סרט בארבעה ממדים, עם אפקטים כמו רוח ומים, בעקבות הדמויות המוכרות מהיקום הקולנועי המורחב של מארוול. גם כאן, יש הטוענים שהאטרקציה הזו עשויה להיות מפחידה מעט עבור הילדים הקטנים יותר.

מוזיאון השעווה לונדון – מידע חשוב לקראת הביקור

שעות פתיחה

ברמה הכללית, מוזיאון מדאם טוסו בלונדון פתוח כמעט מדי יום. עדיין, שעות הפתיחה משתנות לאורך השנה, ולכן מומלץ מאוד לברר מתי האטרקציה פתוחה במועד הביקור שלכם.

באופן כללי, בזמנים העמוסים יותר בלוח השנה התיירותי המוזיאון פתוח בין השעות 10:00 ל-17:00, כאשר הכניסה האחרונה היא ב-17:00. בתקופות אחרות שעות הפתיחה עשויות להיות מצומצמות יותר, לרוב עד השעה 16:00-15:30.

למה לקנות כרטיסים אונליין?

מוזיאון השעווה בלונדון הוא אטרקציה תיירותית מבוקשת מאוד, אחת הפופולאריות בבירת אנגליה. המשמעות די ברורה: למרות שהתור כאן עובר בצורה יחסית יעילה, אתם עלולים להיתקל בתורים ארוכים שקצת יפגעו בחוויית הביקור שלכם בלונדון. לכן ההמלצה הברורה היא לרכוש כרטיסים מראש דרך האינטרנט, בין אם אתרי הכרטיסים הגדולים ובין אם האתר הרשמי של המוזיאון, בחלק מהם תחסכו את התורים הארוכים בכניסה, או ליתר דיוק התורים לקופות הכרטיסים (את הכרטיסים הדיגיטליים תוכלו להציג גם דרך הטלפון שלכם).

יתרון אחר וחשוב לא פחות הוא שבהזמנה מוקדמת, אתם צפויים לשלם פחות. הפערים עשויים להגיע גם לעשרות פאונד לכרטיס, סכום שהוא הכול חוץ ממובן מאליו. הרכישה גם תבטיח שתוכלו להיכנס למוזיאון במועד שנקבע, בעוד שבאלטרנטיבה של קניית כרטיסים בקופות עלול להיווצר מצב בו הכרטיסים אוזלים, או שנותרים רק כרטיסים בשעות פחות נוחות (נניח, לקראת הסגירה של המוזיאון). זה לא קורה הרבה, אבל זה תרחיש שעלול להתגשם.

כאן תוכלו לבדוק את הזמינות של מדאם טוסו לונדון דרך אתר הכרטיסים Tiquets:

מוזיאון השעווה בלונדון – סוגי כרטיסים ושילובים

שימו לב שאתם יכולים למצוא כרטיסים מסוגים שונים, וגם לשלב את מוזיאון השעווה עם אטרקציות בולטות אחרות שלונדון מציעה – מה שעשוי להוזיל עבורכם את העלויות עבור כל אטרקציה. נכון לשנת 2023, אלו הם סוגי הכרטיסים העיקריים:

  • כרטיס כניסה כללי (Standart Ticket), בהתאם לזמן שאתם בוחרים
  • כרטיס Fast Track, המאפשר לכם לדלג על התורים ולהיכנס למוזיאון דרך כניסה ייעודית מהירה הרבה יותר
  • כרטיס משולב של מדאם טוסו וה-London Eye, הגלגל הענק המפורסם של לונדון. יש גם כרטיס המשלב כניסה מהירה לכל אחת מהאטרקציות האלה
  • כרטיס משולב של מדאם טוסו, הלונדון איי והאקווריום של לונדון (Sea Life)
  • כרטיס משולב של מדאם טוסו ושתי אטרקציות לבחירתכם מהמגוון של לונדון. אחד השילובים המוצלחים עבור חובבי האימה הוא עם הצינוק של לונדון, עליו כתבנו באתר לא מזמן
  • כרטיס VIP, הכולל כניסה מהירה, חבילת תמונות דיגיטלית ו-Guide Book

לכל סוגי הכרטיסים באתר Get Your Guide

לכל סוגי הכרטיסים באתר Viator

לכל סוגי הכרטיסים באתר Tiquets

איך מגיעים למדאם טוסו?

מוזיאון השעווה מדאם טוסו לונדון ממוקם ב-Marylebone Road, מרחק קצר מאוד מרחוב בייקר (בו גם מוזיאון קטן ונחמד המוקדש לשרלוק הולמס) ומפארק ריג’נטס המטופח.

בלונדון, כמו בלונדון, תוכלו להגיע אליו די בקלות באמצעות אחד מאמצעי התחבורה הציבורית היעילים של העיר:

  • מטרו: התחנה הקרובה ביותר היא תחנת Baker Street, שנמצאת במרחק של כשתי דקות הליכה
  • רכבת: מרחק של כעשר דקות הליכה מתחנת Marylebone
  • אוטובוס: קווים 2, 13, 18, 27, 30, 74, 113, 139, 189, 205, 275 ו-453 מגיעים למרחק של כחמש דקות הליכה מהמוזיאון
  • רכב שכור: אתם לא באמת חושבים לשכור רכב בלונדון, נכון?

מומלץ מאוד להיעזר בזמן אמת באפליקציות, כמו זו של Google Maps, כדי לראות מהי הדרך המהירה והנוחה ביותר להגיע למוזיאון בהתאם למיקום הנקודתי שלכם ולמועד הספציפי.