מונופול למבוגרים בלבד: עושים עסקים עם פניווייז, ביטלג’וס וחברים
מונופול הוא אחד ממשחקי הקופסה האהובים והפופולאריים ביותר שיש. מעבר לממד ההנאה והחוויה המשותפת, שמתאימה לטווח גילים רחב, הוא מהווה נקודת המפגש הראשונה של רבים מאיתנו עם עולם העסקים. הגרסה הראשונה של המונופול הושקה עוד ב-1935, בתקופת השפל הכלכלי הגדול בארצות הברית, ומאז הוא עבר אינספור שינויים ושדרוגים. לצד חוקי מונופול המוכרים והגרסה הסטנדרטית של מונופול קלאסי, שהתרחשה במקור בניו ג’רזי (למרות שאנחנו מכירים את הגרסה הישראלית) תמצאו אלף ואחת וריאציות: מונופול כרטיסי אשראי, מונופול סובב עולם, מונופול רמאים וגם כמה גרסאות מיוחדות מאוד המוקדשות לסרטי אימה ולסדרות שכולנו מכירים.
אילו גרסאות מונופול למבוגרים מצאנו?
מונופול זה
את הסקירה של משחקי מונופול למבוגרים אנחנו מתחילים עם המונופול הרשמי של “זה” (IT), בהשראת הסרט מ-2017 שמבוסס על ספרו הקלאסי של סטיבן קינג. החוקים כאן הם הקלאסיים, עם כמה טוויסטים. כל שחקן בוחר אחד מבין שישה אסימונים (Tokens), מהסרט, דוגמת סירת הנייר, אופניים, המשקפיים של ריצ’י, המשאף וכמובן שגם הבלון האדום המפורסם. באמצעות שטרות על גביהם מופיע פניווייז. השחקנים מוכרים, קונים ומחליפים נכסים בעיירה הקטנה דרי שבמיין, כשבין הלוקיישנים תמצאו כמה אתרים שאהובים מאוד על פניוויז, הבתים של חברי “מועדון הלוזרים” ועוד. תוך כדי תיקחו כרטיסים מסוגים שונים, בחלקם לא תשמחו לפגוש את פניווייז.
המשחק מיועד ל-6-2 שחקנים, בגיל 17 ומעלה לפי ההוראות. משך המשחק על פי המפתחים הוא כשעה , שזה הרבה פחות מהאורך של סרטי IT האחרונים והדי מייגעים. ואגב, למרחיקי לכת יש גם גרסת IT רשמית של המשחק המוכר לא פחות “הרמז”.
מונופול הסיוט שלפני חג המולד
הסיוט שלפני חג המולד הוא מסרטי האימה האהובים ביותר, ואולי אחד המקרים הבודדים בהם סרט מונפש הצליח להיות משעשע, מפחיד לפרקים ובעל ערך מוסף. כיאה לסרט שהפך לקאלט, יש שורה ארוכה של מוצרים המבוססים על הדמויות האהובות. חובבי ג’ק סקלינגטון ישמחו להכיר את הגרסה הזו של מונופול, המבוססת על סרט הקאלט. כל שחקן בוחר אחד מבין שישה אסימונים, בהתאם לדמויות מהסרט: ג’ק סקלינגטון, סאלי, טדי המרושע, אוגי בוגי, הברווז הזומבי וראש העיר הדו פרצופי (תרתי משמע) של “עיר ליל הקדושים”.
המסחר כאן הוא בנכסים המוכרים של העיר מהסרט, כמו המעבדה של ד”ר פינקלשטיין, המגדל של ג’ק וגבעת הספירלה האייקונית. יש בגרסה הזו כמה טוויסטים נוספים בהשראת הסרט, כמו האפשרות למכור או לקנות צעצועים באמצעות כסף מונופול מעוצב היטב, שימוש בכרטיסי חג המולד או ליל כל הקדושים ועוד.
אם אתם מאמינים בהגבלות גיל של משחקי קופסה, תשמחו לשמוע שכאן הן נמוכות יותר בהשוואה לחלק מהסוגים האחרים של משחק מונופול “מאיימים”. לפי המפתחים המשחק מיועד לבני 8 ומעלה.
מונופול ביטלג’וס
ממשיכים עם הנוסטלגיה, והפעם מגיעים לשנות ה-80 ו”לביטלג’וס”, גם הוא בבימויו טים ברטון. הסרט שהעמיד במרכזו זוג רוחות רפאים המשתמשים בשירותיו של “מגרש חיים” תימהוני בשם ביטלג’וס כדי לרדוף את אלו המעוניינים להתגורר בביתם הקודם. הוא הפך עם השנים לאייקוני, ובשעה טובה יגיע ממש בקרוב סרט ההמשך המצופה.
עד אז אתם יכולים לשחק בגרסת ביטלג’וס של לוח מונופול, שבדומה למשחקי האימה האחרים כוללת שישה אסימונים ייחודיים בעקבות הסרט (כמו שמלת כלה, המצלמה של לידיה, המצבה של ביטלג’וס או מפתח המאסטר) ואפשרות לסחור ב”בתים רדופים” ו”מוזיאונים על טבעיים” בלוקיישנים המוכרים מהסרט.
המשחק מתאים ל-6-2 שחקנים, בני 8 ומעלה.
מונופול מכסחי השדים
למי תקראו כשמשעמם לכם ואתם רוצים משחק קופסה משותף, או במקרה הזה מונופול למבוגרים? לגרסת המונופול של מכסחי השדים. הדבר הראשון המדליק בה הוא שעל גבי הקופסה יש כפתור, שלחיצה עליו תנגן את הנעימה המפורסמת מהסרט (לאחר הפתיחה, הכפתור מתגלה על גבי קופסה לקלפים המעוצבת כמלכודת רוחות). אחרי שנכנסתם לאווירה הנכונה, תוכלו להתחיל לסחור: לא בבתים או במלונות, אלא במלכודות רוחות ויחידות אחסון.
ששת האסימונים מבטאים אובייקטים מהסרט, בעיקר המכשור המתקדם של הגיבורים המכסחים שלנו. גם כאן השטרות, המשימות והנכסים הם בהשראת הסרט, וניכר שנעשתה כאן עבודה מוקפדת של ירידה לפרטים הקטנים ביותר – מה שיספק בוודאי את המכורים הרבים לסרטים.
מונופול פארק היורה
סביר מאוד להניח שעסקים הם לא האסוציאציה הראשונה שעולה לכם לראש כשאתם חושבים על דינוזאורים רצחניים, אבל אולי המשחק הבא ישנה קצת את דעתכם. מונופול פארק היורה הוא אחת הגרסאות היותר מדליקות לדעתנו. המשחק מגיע עם לוח מפלצתי במיוחד, המכיל שישה דמויות שחקנים ועוד דמות של דינוזאור טי-רקס, שנעה גם היא על הלוח ועלולה להרוס נכסים או לגרום לשחקנים לשלם מכספי הדינוזאורים שלהם. המטרה כאן היא להגן על הפארק, ובעיקר על הנכסים שמחזיקים בהם הגנה על הנכסים מפגיעות הדינוזאורים (לכל סוג של דינוזאור יש את הנזק הכספי שלו ואת העלות הנקבעת עבור התיקון שלו).
הלוח למשל כולל שער אלקטרוני, שיגרום לכם לבצע משימות שונות בלקיחת קלף בהתאם לסאונד שהוא משמיע. דוגמה נוספת היא שתי הקוביות, אחת מהן מיועדת לדמות של הדינוזאור: אם הוא חולף על פניכם, למשל, תצטרכו לשלם קנס.